: Dobrze wykonane blachy, bo ocynkowane.
: Bardzo często gasnie na wolnych obrotach
: Cos stukało, ale się uspokoiło
Całokształt jest dobry samochód wyglada dośc ładnie. Najbardziej podoba mi się w nim bagażnik. Jest naprawdę pojemny jak na klase tego samochodu.
Silnik pracuje ociężale. Nie mam o nim dobrej opini. Bardzo często coś w nim się psuje.
Skrzynia biegów pracuje dość dobrze. Nie mam z nią większych kłopotów.
Układ jezdny jest moim zdaniem przeciętny. Czasami coś się zatnie, szarpnie i puknie. Mogłoby być lepiej, ale nie narzekam, bo ten sdamochód mma już swoje lata.
Widoczność jest moim zdaniem dobra, ba o wiele lepsz niż w moim poprzednim samochodzie, czyli maluchu. Nawet w nocy nie mam kłopotów z zauważeniem ruchomych obiektów jeżdżących bez oświetlenia.
Ergonomia tego samochodu jest słaba. Denerwują mnie piszczące i trzeszczące plastiki. To jest masakra. Na pewno wnetrze jest bardziej ładniejsze niż w maluchu.
Jeżeli nie otworzymy okien to zapomnijmy o klimatyzacji, natomiast jesli chodzi o ogrzewanie to jest dobrze. Najlepiej działa ono latem, bo zimą musimy troszke poczekać. Ale tak jest ok.
Kierowca i pasażer z przodu maja o wiele wygodniej niż pasażerowie siedzący z tyłu. Jeżeli ktoś jest bardzo wysoki tak jak mój wuja, to o siedzeniu z tyłu może zapomnieć, natomiast moje dziecko mieści się tam bez problemu.
Silnik strasznie hałasuje, a przy predkości 70 km/h aż w uszach piszczy. Kultura pracy tego silnika jest naprawdę zła, a co gorsza często nie słychac własnych myśli.
Mój samochód pali 8 l/100 km, a zimą nawet 10 l/ 100 km. Przez trzy lata włożyłem w niego sporo pieniędzy. Ceny przeglądów az tak złe nie są. Jężeli chodzi o pozostałe rzeczy mogłoby być o wiele lepiej.
Jakość tego samochodu jest rózna. Zależy na jaki model ktoś trafi. Ja miałem pecha. Natomiast cena jest jak najbardziej satysfakcjująca.
Jeśli chodzi o drobne usterki to jest ich bardzo mało. I wystepują bardzo rzadko.
Poważne usterki występują troche częściej niż drobne i są drogie w usunieciu. Ostatnio coś niedobrego dzieje się z silnikiem i mechanik powiedział, że nie opłaca sie go naprawiać bo będzie mnie to kosztować ponad 1000 zł.