Ocena kierowcy - Fiat Cinquecento

maciek91, 15 lat temu
Silnik 0.7 30KM 22kW
Rok produkcji 1994
Fiat Cinquecento 0.7 30KM 22kW 1991-1996 - Oceń swoje auto
Silnik : Nie dławi się. Nie spala oleju (bynajmniej po 1000 km.), na pierwszych 3 biegach nie źle się zbiera, nie falują mu obroty, nie przygasa itp. itd. Wiele złego słyszałem o 700-setkach, ale ja nie mogę złego słowa o niej powiedziec..
Jest to moje pierwsze auto. Jak za cenę 1500 zł. nie ma co narzekac.. Wiadomo, że chciałoby się ciut więcej komfortu i lepsze osiągi, ale taki los biednego licealisty.. Minusem jest zużycie paliwa.. :-/ Jednak w ogólnym rozrachunku uważam, że jeśli ktoś nie ma majątku na auto, a jednocześnie chce się sprawnie poruszac to w 100% mogę POLECIC zakup Cinquecento. Oczywiście za rozsądną cenę.
31 koni trochę mało.. :( I ta elastycznośc na 4 biegu.. Ale plus za specyficzne \"pierdzenie\" 2 cylinderków :]
Nie mam zastrzeżeń...
Jak na mój styl jazdy ok. Śmiało można nim śmigac po zakrętach, nie wynosi go, nic nie stuka, nic nie puka.. Mimo braku wspomagania kręci się lekko.
Autko małe, oszklone, przejrzystośc SUPER!!!
Wszystkie przyciski w zasięgu dłoni, materiał nie najgorszy jak na auto za 1500 zł...
Dmuchawa wydajna. W zimne dni szybko robi się cieplutko :]
Dla kierowcy mojej postury (drobny chłopak) ok.. Znajomi na brak miejsca z przodu nie narzekają.. Gorzej z tyłem :-/ Ale to w końcu nie jest VAN :P
Spodziewałem się, że będzie gorzej. Spokojnie przy prędkości 80-100 km/h można rozmawiac, oczywiście gra radyjko także może to ciut nie miarodajne, ale jak dla mnie jest ok.
Tu niestety wielki minus!!!!!!!!! Spalanie w cyklu mieszanym 6-7 l. na 100 w tak małym aucie i z tymi osiągami to lekkie przegięcie.. :-/
Nic dodac nic ując. Za cenę średniego roweru jeździsz autem. I moim zdaniem nie jest to jak się wielu wydaje pudełko w którym po przejechaniu 20 kilometrów nie idzie wytrzymac. Dla mnie za tę cenę jest to bardzo pozytywne autko :)
Na razie przejechałem 1000 km. bez dotykania palcem.. Ani razu mnie nie zawiódł. Wszystko gra jak trzeba :] A co najważniejsze i co mnie zadziwia ten \"cienias\" nie bierzę oleju..

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.7 30KM 22kW [l/100km]

6,6