Autko jeśli zadbane (jak moje), jest dobre dla studenta do jazdy po mieście, niestety jest zawodne i częste wizyty na stacji obsługi
Słabizna... Głośny, nierówno pracuje, wibracje w kabinie nie do unikniecia. Mocy brakuje zwłaszcza w trasie. Podczas wyprzedzania czasem serce podchodzi do gardła :) Ciągłe wycieki oleju to tu, to tam. Dostęp do świec jest możliwy tylko na podnośniku! Gaźnik często wymaga regulacji i lubi się zalewać benzyną. PORAŻKA!!!
Przede wszystkim brak piątego biegu przeszkadza, głównie w trasie. U mnie wszystkie biegi wchodzą gładko, wsteczny nie zgrzyta.
Jak na auto tego segmentu wspaniale!
W porownaniu z np. tico wypada świetnie. Mimo to podczas szybkiej jazdy w zakrętach tył potrafi uciekać. Kierownica kręci tak, jakby była wspomagana!
Lusterka bardzo małe, powinny być w nich seryjnie montowane asferyczne szkła, a że nie są to trzeba się gimnastykować zeby coś zobaczyć....
Poza tym ok.
regulacja foteli dość kiepska, zwłaszcza w przód i w tył. W moim egzemplażu zamontowałem elektryczne szyby, ale miejsce przewidziane przez producenta na przyciski sterowania szybami zakrawa na kpinę!!!
Latem i tak dmucha ciepłym powietrzem, czyli tylko okna coś dają, zimą trochę mu zajmuje żeby się nagrzało. Głośno pracuje.
Z przodu jest dużo miejsca, głównie dla pasażera, z tyłu ciasno, bagażnik może być.
O tym chyba zapomniano... Głośno jak w maluchu... i trzęsie
części tanie, ubezpieczenie bardzo tanie, jednak jak na taki silniczek to znacznie za dużo pali! Znajomy ma CC 1.2 16V i pali mu mniej niż moja 0.7!!!
tanie gówno
Elektryka, pzewody ciśnieniowe gażnika, zawiasy drzwi i ciągłe wycieki oleju... nie ufam mu. Nigdy nie wiadomo kiedy zgaśnie z powodu jakiejś pierdoły, którą da się naprawić w 5 minut. Skrzynka z narzędziami ciągle się przydaje :P
Śruby wkręcane w fabryce na sucho zapiekają się.
Gaźnik, sprzęgło, łożyska, uszczelka między silnikiem i skrzynią (straciłem litr oleju w drodze do warsztatu!!!)