Ocena kierowcy - Fiat Bravo II Hatchback 5d

S.O.S. Studencki Ośrodek Szkolenia w Szczecinie. Nauka jazdy. , 16 lat temu
Silnik 1.9 TD MultiJet 150KM 110kW
Rok produkcji 2007
Fiat Bravo II Hatchback 5d 1.9 TD MultiJet 150KM 110kW 2006-2012 - Oceń swoje auto
Karoseria : Jest piękny!
Przeniesienie napędu : Sprzęgło, koło zamachowe- urwane 2 razy!
Auto jest naprawdę....kochane.
Dość elastyczny, ale rozkręca się po 1800
Mało elastyczna jak na sportowe auto. Częto trzeba zmianiać szczególnie przy niskich biegach. Ale można się przyzwyczaić.
mam 18'' letnie i zimowe. Jest ok! Ale oczywiście twardawo.
2 razy zaskoczył mnie pojazd z prawej strony. Luserko trochę przysłania i słupek, - jestem wysoki, więc jeżdzę troszkę ma leżąco.
niestety kubki od McDonald'a i KFC przewracają się. porażka! poza tym wszystko świetnie. Niestety gdy go kupowałem zimą nie było elektrycznej regulacji foteli. Teraz jest,ale wymiana jest kolosalnie za droga ( w skórze)
chłodzenie nie najszybsze latem, ale do wytrzymania. ogrzewanie świetne! również fotele.
nie oszukujmy się, to raczej auto dla rodziny 2+2 dzieci niż 4 dorosłych. ale z przedu luksusowo.
choć przy 180km/h szklany dach zaczyna szumieć. przy 210km/h jest naprawde bardzo głośny.
przy delikatnej jeździe jest dobrze. Jak się depnie - zaczyna się wir w baku.
nie wiem jak to ocenić. kosztował ponad 115 000PLN Pełny wypas. u innych marek w tej cenie można dostać tylko biedne podstawowe modele.
urawł się pasek podtrzymujący pokrywę przednigo schowka. Ale na tym się nie siada:)
SPRZĘGŁO! 2 SZT WYMIENIONE, KOŁO ZAMACHOWE WYMIENIONE. Dźwignia zmiany biegów troszkę się rozluźniła. To w zamiarze jest sportowe auto i powinno działać doskonale - nie jest tak. Warsztat twierdzi, że to od cyt."kozackiej jazdy" . Ale nie zgodzę się z taką oceną. przez 8000 km nie da się zajeździć sprzęgła by urwać kolejne koło zamachowe. To przecież auto SPORT a nie wersja "z pakietem sport". POWINNO DZIAŁAĆ SPRAWNIE!

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD MultiJet 150KM 110kW [l/100km]

8,1