Ocena kierowcy - Fiat Bravo II Hatchback 5d

Buli_8912, 10 lat temu
Silnik 1.9 TD MultiJet 120KM 88kW
Rok produkcji 2007
Fiat Bravo II Hatchback 5d 1.9 TD MultiJet 120KM 88kW 2006-2012 - Oceń swoje auto
Silnik : Auto nprawde zrywne..Komfortowe i co ciekawe przy ostrej jezdzie fotele trzymaja kierowce jak powinny..Jak juz napisalem auto u nas niedoceniane..Mam 25lat tego auta przy kupnie nowego nie bralem pod uwage obejrzalem kilka golfow z dwie trzy astry i jedno audi a3.Ceny tamtych aut byly podobne lecz auta z niemiec nie do sprawdzenia wszystkie po 180 do 230 tys km a kupilem auto swieze salon pl od kolegi sprawdzone i mile w prowadzeniu a do tego powalajace wygladem kazde inne auto tej klasy.Polecam to auto Kazdemu kto niechce placic w serwisie za posiadanie niemieckiego znaczka..Auto jak kazde pewnie w koncu zmusi mnie do kosztwonej naprawy jak kazde a jadac do serwisu nie boje sie ze za kazdym razem musze zostawic cos extra tylko za posiadanie marki z niemieckiego grona aut..Fiat warty kupna:)
Auto funkcjonalne dla takiej rodziny jak moja.Dwoje doroslch i dziecko maja sporo miejsca dla siebie.Auto nie doceniane na Polskim rynku.Zrywne jak trzeba wyprzedzac a i oszczedne przy spokojnej jezdzie.Koszty napraw male w stosunku do niemieckich kolegow tej samej klasy..
Samochod moze troche glosny zimny ale to w koncu diesel.Po rozgrzaniu cisza w srodku.Silnik ma dobra kulture pracy z tym ze czuc moc po okolo 1900/2000 obrotow ale da sie z tym zyc mi to nie rzeszkadza:)mile auto:)
Choc czasem wsteczny zgrzytnie przy wrzucaniu...Czytalem u kogos ze skrzynia chodzi jak lyzka w masle i nie pozwala na sportowa jazde... skrzynia jest taka jak do takiego auta panowie to nie bolid:) delikatnie jezdzac nie mam z nia klopotow a i przy mocnych i szybkich redukcjach daje rade..
Mam niskoprofilowe alusie...planuje kupic te od wersji sport..jak na moje doswidczenie i na polskie drogi wynik dobry auto ani nie twarde ani nie miekkie
Moze zagladanie w tylna szybe przy cofaniu duzo nie daje ale duze lusterka boczne rekompensuja to male niedomowienie..moja dziewczyna troche narzeka ale tragicznie nie jest..
Wszystko pod reka,ladne wnetrze i nowoczesne..o wiele ciekawsze niz w golfach serii V czy oplach Astrach..oczewiscie to tylko moja osobista opinia nie urazajac nikogo
W moim modelu nie mam problemu z parowaniem szyb.. chwile sie nagrzewa ale wszystko dziala jak powino i jest lepiej jak w moich poprzednich autach.
Ja z kobieta jezdzimy z przodu i miejsca jest naprawde sporo..z tylu mamy coreczke w foteiku i spokojnie jezdzimy..jesli chodzi o osoby dorosle do czterech osob mozna jezdzic komfortowo..ale to w koncu nie kombi
zimny jak to diesel troszke klekocze ale doslownie chwilke..jezdze niem do 140km/h i jest cicho ..Jak dla mnie auto w 100% spelnilo moje oczekiwania a do tego ma dobre naglosnienie audio:)
Jak narazie nie mam z nim klopotow ale koszty napraw nie sa duze biorac pod uwge rocznik auta..uwazam ze spokojnie jezdzac i normanie dbajac o ten samochod serwis nie bedzie was czesto meczyl
Wydajac okolo 23 tys zl mozna by kupic golfa V astre czy jakies inne auto z lepsza opinia ale moje auto jest napewno lepiej utrzymane niz golfy czy astry z minimum po 200 220 tys przebiegu za ta sama cene.Fiat Bravo jest u nas niedoceniany i nie zaluje ze go kupilem auto godne polecenia
Narzie brak klopotow z autem...pozatym ze musialem wyczysci jeden zacisk hamulcowy wszystko jak narazie gra
na chwile obecna brak danych

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD MultiJet 120KM 88kW [l/100km]

5,7