No cóż samochód jak do tej pory spisuje się bezawaryjnie,jest parę mankamentów,ale całokształt wypada bardzo pozytywnie.Moja wersja 1.9M-jet 120KM estiva blue & me.Super działająca klima dwustrefowa,doświetlanie zakrętów dobre szczególnie w zimie,komunikacja auta z telefonem prosta i skuteczna.Ergonomia wnętrz wymaga przyzwyczajenia ale wszystko jest pod ręką.Materiały wewnątrz fajne,nie tak tandetne jak plastikowa konkurencja.Prowadzenie samochodu znakomite \'przyklejony do drogi\'.Zawieszenie sprężyste lubi szybką jazdę.Troszkę za głośny silnik i szum wiatru opływającego karoserię pow.130k/h no i spryskiwacze przedniej szyby bez możliwości regulacji(rozwiązaniem jest wymiana na te od pandy).Gdym miał jeszczs raz kupować taki samochód to wybrałbym mocniejszy silnik 2.0(apetyt rośniew miarę jeżdżenia) i obowiązkowo biksenony
Ekonomiczny silnik z pzyzwoitymi osiągami,trochę za głośny przy wyższych obrotach.Nie jest demonem prędkosci ale na cykl jazdy 70% miasto 30% trasa w zupełości wystarcza.
Od nowości skrzynia dawała spory opór przy wrzucaniu biegów,szczególnie w niskich temp.Po ok.3tys.km wszystko się ułożyło i działa bez zastrzeżeń.
fantastyczny!!!
Duże lusterka rekompensują ograniczenia,szczerze polecam czujniki parkowania
Jeżdżę sam więc jestem zadowolony.Jednak osobom pow 180cm będzie ciasno na tylnej kanapie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD MultiJet 120KM 88kW