: nic zwyczajne auto kompaktowe. Faktycznie jest nowoczesne i ma wiele fajnych rozwiązań.W najdrozszej wersji ma dobre materiały.
: silnik dławi się i auto strasznie kopci
: po ok. 40 tys km zapaliła się kontrolka \"sprawdź silnik\" a po 60 tys zepsuła się pompa wody
Uważam że to auto a ściśle mówiąc silnik tego auta jest beznadziejne. Co więcej sprzedano mi auto z 3 letnią gwarancją (zakupiłem je w kredycie konsumpcyjnym \"0% przez 5 lat\" a ostatnio dowiedziałem się że ponieważ kupiłem to auto na fakturę na firmę (spółka jawna)to gwarancja skończyłą się po 2 latach i każe mi się płacić za wymianę pompy wody. Mam tez nadal nie rozwiązany stary problem zgłaszany w serwisach autoryzowanych - kwestia dławienia się silnika i kopcenia. Autoryzowany serwis w Puławach testował mojego fiata kilka godzin i nie mógł stwierdzić co jest nie tak z silnikiem chociaz przyznali że silnik sie dławi i ze komputer pokazuje dziwne wskazania. Tak więc to piękne bądź co bądź auto z wyglądu jest dla mnie teraz koszmarem
silnik się dławi i strasznie kopci pomimo tankowania paliwa wysokiej jakości
jak w każdym aucie
jednak małe szyby ograniczają widoczność
diesel jest głośny a przy przekroczeniu 100km na godzine słychac głośny świst
producent podaje średnie zużycie na poziomie
cykl miejski 6.9 - spala średnio 8,5-8,7
cykl pozamiejski 4,3- spala około 6l przy prędkości 80-90 km /h
cykl mieszany 5,3- nigdy nie spalił mniej w mieszanym cyklu niż 6,2-6,3 a normalnie spala 6-6-6,7 na autostradzie niemickiej przy prędkości 130-140 spala ok 7,5.
Przegląd po 60 tys 1500zł to dużo
nie wart 82 tys.Za 82 te pieniądzze (wersja z cudnym czerwonym lakierem i badziewna nawigacja)
swisty przy prędkości 100km /h i klamki troche dziwnie pracuja
mam wrażenie że silnik od nowości jest wadliwy w porównaniu do np 120 konnej hondy mojego brata jest znacznie wolniejszy i więcej pali, no i kopci jak stary star.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD MultiJet 120KM 88kW