: wykończenie w środku (wersja sport) jest extra, tylko inne firmy powinny się uczyć, ale przede wszystkim silnik zaskakuje bardzo pozytywnie
Bardzo pozytywne zaskoczenie. To mój pierwszy fiacik i podchodziłem do niego z niepokojem zważywszy na obiegową opinię. Mam nadzieję, że mnie również w przyszłości nie rozczaruje.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony moim pierwszym fiacikiem. Miałem ostatnio C4 z silnikiem 16HDI ale ten silnik to zupełnie inna bajka. Silnik rewelka, jak do tej pory przynajmniej, bardzo pozytywne zaskoczenia w stosunku do wyobrażeń o fiacie
Bez zarzutu, wszystko wchodzi gładko/ lekko no i ta obszyta skórą gałka.
Trzyma sie drogi jak żaba, prowadzi sie bardzo dobrze, jedyna uwaga to przechyły w ostrych zakrętach. Są one mniejsze niż w moich poprzednich Francuzach więc jestem przyzwyczajony ale przy dużych szybkościach, po twardych Niemcach szczególnie, może wymagać przyzwyczajenia.
Autko reaguje na najmniejszy ruch kierownicy - extra.
Do tyłu tak sobie ale reszta bez zarzutu.
Miałem poprzednie autko w lepszej wersji ale nie narzekam, większość rzeczy na swoim miejscu, poza przełącznikami przeciwmgielnych - prawie po stronie pasażera
Doskonale to zbyt dużo, na większych obrotach pracuje zbyt głośno, ale poza tym OK
Generalnie OK, ale mam wrażenie że w tej klasie mogło by być trochę lepiej.
Bardzo fajnie wyciszone autko, gdy tylko silnik trochę popracuje (do rozgrzania trochę klekocze - jak to diesel) Przy większych szybkościach ekstra, silnik cichutki, trochę szumu powietrza
pozytywne zaskoczenie. Bardzo oszczędny samochodzik, pije ale nie żłopie, nawet przy dynamicznej jezdzie. Serwisy, przynajmniej u mnie, przyjazne i normalne ceny (miałem poprzednio Renault/Honda/Citroen, nowe serwisowane w ASO)
Mam nadzieję, że mnie to autko nie zawiedzie. Jak do tej pory prawie pełna satysfakcja. Są autka lepsze, bardziej prestiżowe ale puki co, mojego bym na byle chudego golfa z gównianym silnikiem w życiu nie zamienił, nie wspominając o stylistyce i wykończeniu w środku.
Jak dotąd bez uwag/ awarii czegokolwiek
Byle tak dalej i to jak najdłużej. Nie żałuję samochodu, jeżdżę często na Mazury i po tamtejszych drogach ale jak na razie spoko.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 TD MultiJet 120KM 88kW