: rozczarował mnie ten samochód liczyłem że włosi starają się już dbać o markę i jakość - a tu znowu to samo Fiat będzie tylko Fiatem
: potrzeby kilkakrotnej kontroli i diagnostyki silnika
: drgania przodu samochodu
miałem nadzieję że kupując nowe auto będę miał spokój na jakiś czas, a tu paraduję z nim do serwisu i co jakiś czas coś wyskakuje, za takie pieniądze można chyba kupić lepsze auto
silnik coż po zakupie auta dosłownie po przejechaniu 20 km komputer pokazał mi komunikat sprawdź silnik, potem powtórka po 150 km, 9 tyś, 15 tyś, sama jego praca może bez zastrzeżeń, ale w zimie przy -15 st. cholerne problemy z uruchomieniem auta pomimo zimowego paliwa i uszlachetniacza do ON.
mie mam zastrzeżeń biegi wchodzą gładko, a 6-ty bieg jest fajnym rozwiązaniem na długie trasy (autostrady)
po przejechaniu 21 tyś przodem auta zaczeło drgać jakby miał się zaraz rozlecieć i to przy prędkościach 60/70km , ujmuję gazu autem bardziej trzęsie, poza tym z tyłu samochodu dochodzą jakieś jeszcze nie zdiagnozowane stuki
do przodu i na boki ograniczają przednie słupki, a widoczność do tyłu to katastrofa, trzeba wszystko robić na wyczucie albo mieć czujniki cofania
no nie mam zastrzeżeń
auto z klimatyzacją, tej zimy moj diesel-ek w mieście poprostu nie dawał rady ogrzewać kabiny -15 st.na zewnątrz a w aucie zimno jak diabli, bardzo słabo rozmarzają szyby nawet po ustawieniu na najślniejsze rozmrażanie.
może być, coć auto raczej dla rodziny 3 osobowej, nie ma mowy o jakimś większym wypadzie na wakacje we 4 / 5 osób poprostu za mało miejsca na bagaże
nie wiem jak w innych , ale u mnie w poprzednim aucie było ciszej,
paliwo teraz po sparawdazniu ostatnich 9 tyś km średnie zużycie wyszło mi 6,5l/100km
przegląd wymiana oleju i filtra paliwa 550 zł, napraw za swoją kasę jeszcze nie robiłem
nie mam zdania
parujące tylne lampy po każdym myciu auta, lub gdy jest wilgoć w powietrzu
wyżej opisane problemy z diagnostką silnika i teraz doszedł ten układ jezdny który jutro jadę sprawdzi w serwisie
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 TD MultiJet 105KM 77kW