Ocena kierowcy - Fiat Bravo II Hatchback 5d

kolaborant, 15 lat temu
Silnik 1.6 TD MultiJet 105KM 77kW
Rok produkcji 2008
Fiat Bravo II Hatchback 5d 1.6 TD MultiJet 105KM 77kW 2008-2012 - Oceń swoje auto
Silnik : super pracuje super wykonany jest dobrze
udało się włochom to autko, naprawdę można się nim pokazać wszędzie doskonała linia nadwozia, zadziorny sportowy wygląd, autko dla każdego
nic dodać nic ująć, jak trzeba przycisnąć to pedał w podłogę i autko fantastycznie na niego reaguje - turbo robi to co do niego należy, poza tym pracuje cicho jazda z duzymi prędkościami to przyjemność.
nie mam zastrzeżeń wszystko działa poprawnie, a ten 6 bieg to wręcz rewelacja, prz setce wrzucasz i spalanie szybko leci w dół, bravo - bravo
trochę sztywne, ale za to porządnie trzyma się w zakrętach
do przodu wręcz idealna,cho przednie słupki będą przeszkadzać bo są dość szerokie ( idzie się do tego przyzwyczaić, natomiast do tyłu cóż tu polecałbym czujniki cofania,
wszystko pod ręką sensownie rozmieszczone przełączniki i przyciski,
no cóż u mnie trochę klima słabo działa, teraz ostatnio przy 26st aldwo sobie radziła, choć pracowała na pełnych obrotach
dla 4 osób może być, jednak bagażnik jest trochę mały, ale jak ktoś chce wozic towary to niech kupi dostawczaka,
bez zarzutu
po przejechaniu 6 tyś km , komputer pokazuje mi średnie zuzycie paliwa w granicach 5,5 l/100, natomiast z tergo co widzę to przy jeździe po mieście (krótkie odcinki) 6,5 l / 100 w trasie potrafi zejść do 5,0 l / 100
po upustach, nawet idzie przełknąć tą cenę, a u konkurencji, nie wiem czy kupiłbym takiego diesla w tej cenie
narazie jest dobrze choć mam problem z parującymi lampami tylnymi, po deszczu potrafią nieźle zaparować, będę musiał z tym jechać do serwisu
brak - i tak dalej trzymać

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 TD MultiJet 105KM 77kW [l/100km]

6,2