Ocena kierowcy - Fiat Bravo II Hatchback 5d

sdi18, 10 lat temu
Silnik 1.4 T-JET 16V 150KM 110kW
Rok produkcji 2009
Fiat Bravo II Hatchback 5d 1.4 T-JET 16V 150KM 110kW 2006-2012 - Oceń swoje auto
Bardzo fajny samochód . Jestem w 90% zadowolony z tego Auta.
Silnik doskonale pracuje nie mam od samego pocz ątku żadnych problemów. Jeżeli chodzi o naprawę to tylko była wada fabryczna chłodnicy, jakiś małe miejsce w którym ocierała się gumka od docisku co spowodowało niewielki wyciek.Koszt wymiany to 700 zl z robocizną.A tak od 5 lat tylko same podstawowe części czyli klocki, tarcze filtry, oleje i naprawde nic więcej .Samochód mam w gazie na tą chwilę przy cenach gazu 2.30 do pełna zatankuję za 120 zł i przy spokojnej dynamicznej jezdzie zrobię 450 km w trasie a ,że lubię szybko jezdzic to zrobię 300-350 km .W benzynie rozwijałem prędkość z całym załadowanym samochodem i w 4 osoby 220km/h nie testowałem go sam do odcięcia więc o tym nie mogę nic powiedzieć.Jak dla mnie super ta wersja 150 km w 1.4 jest najlepszym fiatem jaki do tej pory widziałem ,świetnie się zbiera .Wszyscy znajomi niedowierzają ,że tak mały samochodzik(w dodatku fiat) ma takie osiągi:)
ze skrzynią nie miałem problemów, super że ma 6 biegów
Ma funkcję city ( przy parkowaniu można kręcić kierownicą jednym paluszkiem. Przy skręcaniu kół na zakręcie ma opcję doświetlania zakrętów reflektorami.
całokształt super
z przodu jest bardzo dużo miejsca dla mnie jak i dla pasażera a z tyłu nie jechałem (nikt na brak miejsca nie marudził , chyba ,że w 5 osob
przy dużej prędkości jest głośnym samochodem
zrobiłem nim 90000 km i nie zawiódł mnie ani razu jak go kupiłem miał 30000km
brak