Jestem bardzo zadowolony z samochodu , który kupiłem \"oczami\" i przez przypadek :)
Silnik jest świetny jak na 120 KM wyciągnięte ze 1,4l pojemności. Elastyczność bardzo dobra. Na autostradzie autko ku mojej radości przyspiesza z wigorem i nawet powyżej 160/170 km/h ma parę :)
Spodziewałem się dobrych wyników i auto nie zawiodło mnie pod tym względem :)
Biegi wchodzą precyzyjnie co w porównaniu np. z peugeotem jest nie do porównania.
Zawieszenie dosyć twarde + szerokie koła 17\" czasami dają się odczuć na nierównościach
Widoczność do przodu OK. Jeżeli chodzi o tył to jest katastrofa. Drugim razem wziąłbym sobie jeszcze czujniki cofania!
Wszystko na swoim miejscu - bez zaskoczeń. Mankamentem jest brak popielniczki w standardzie.
Automatyczna klimatyzacja jest efektywna.
Kierowca nie powinien narzekać , jeżeli jednak z tyłu pojawiają się dorośli pasażerowie...sprawa robi się gorsza! Z tyłu jest najzwyklej ciasno.
Wysoko poprowadzona linia okna potęguje jeszcze to uczucie.
OK
O ile silnik daje mnóstwo przyjemności podczas prowadzenia , to gorąco się robi podczas tankowania. Średnie spalanie to około 10litrów/100 km :(
Może MltiAir będzie oszczędniejszy !
Dobry. Gorzej będzie z utratą wartości:(
Po roku wszystko jest na swoim miejscu. Jeszcze nic nie padło ofiarą moich dzieci!!!:)
Ja też nic nie zepsułem :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 T-JET 16V 120KM 88kW