: Jak na swoje 120KM jest bardzo mocny, bardzo elastyczny, na każdym biegu od 1 do 6 jest odjazd, nie chce się uwierzyć, że to 1.4, warkot silnika też na to nie wskazuje :)
Ciężko cokolwiek powiedzieć po przejechaniu niecałych 5000km i jednej dłuższej trasie, bardzo pozytywnie zaskoczył silnik, na każdym biegu przy każdej prędkości reakcja na gaz jest bardzo szybka, pewne prowadzenie zarówno na serpentynach jak i na prostej drodze z dużą prędkością, bardzo dobre brzmienie radia, na dłuższej trasie baaardzo przydatne i umilające podróż, cichy przy normalnych i wyższych prędkościach (na oponach Michelin) można normalnie rozmawiać, pojemny, szybki, piękny.
Kultura pracy silnika wg mnie jest na bardzo wysokim poziomie, 120 KM i 206 nm w zupełnosci wystatczy.
2 razy zahaczyła mi 3-ka
Pewny, przy wyższych prędkościach się utwardza, na serpentynach bez żadnych problemów, sama przyjemność.
Wystarczy patrzeć w lusterka, bez problemów.
Bez zastrzeżeń.
Bez zastrzeżeń.
Z tyłu mogłoby być więcej miejsca, nie wożę dorosłych, dzieci na razie też nie, ale mam 190cm, wiem co się dzieje za mną, mało miejsca na napoje i drobiazgi (pomagają utrzymać porządek w kabinie).
Mam porównanie z Civic\'kiem (2007) 1.8 (140KM), jestem bardzo ZA moim chrabąszczem :).
Ciężko się wypowiedzieć, ponieważ nie robiłem jeszcze przeglądów, auto ma 4800km i jedną dłuższą podróż, średnie spalanie całościowe to około 9 litrów (moja jazda), na trasie około 1400km wyszło 8 litrów, ale na autostradzie 180km\\h do 210km\\h (bez wiatru) - chwilowe 14 l :), reszta bardzo pozytywnie, na trasach \"międzymiejskich\" około 7 litrów.
Nie zdradzę ile wydałem, ale za auto kompaktowe z kompletnym wyposażeniem plus kilka \"designerskich\" udogodnień, smaczków dodających urody, nie dużo (w porównaniu do konkurencją).
2 świerszcze, pod deską rozdzielczą i w słupku pasażera, nieuciążliwe
nic