Ocena kierowcy - Fiat Bravo II Hatchback 5d

slawo09, 15 lat temu
Silnik 1.4 T-JET 16V 120KM 88kW
Rok produkcji 2008
Fiat Bravo II Hatchback 5d 1.4 T-JET 16V 120KM 88kW 2007-2012 - Oceń swoje auto
Inne : Zaskoczył mnie lakier (szary epic), wogole nie widdac na nim ze jest brudny i nie musze go myc czesto;)
Lac i jezdzic i patrzec na wzrok ludzi patrzacych na piekne linie naszego auta <- bezcenne;)
Silnik cichy - i to nawet bardzo - , po właczeniu sie sprężarki rwie do przodu jak pogan. Wyprzedzanie przy tym silniku to czysta przyjemnosc (te zapedy hamuje troche spalanie, ale to bez znaczenia).
6 biegów, w sam raz, nic dodac nic ujac. Na 6 jadac z pracy nie przekraczajac 70 spalanie waha sie wokół 4-5 litrów. Dosc elastyczna (redukcja do 3 i lewy pas;)
wszystko czego potrzebujemy komfort i bardzo dobra przyczepnosc w zakretach. Bardzo pewnie sie prowadzi (ma załozone opony 205 55 16)
sylwetka w kształcie klina, wysoko poprowadzona linia okien, dodaja muskulatury i sportowego zaciecia ale za to troche ograniczaja widocznosc, mimo to mozna sie przyzwyczaic.
spasowanie , kolorystyka, jakosc elementów wszytko jest takie jakie oczekiwałem. Od patzrenia az oczy sie ciesza.
bardzo wzorowe, klima działa jak nalezy, wszystko przebiega sprawnie i szybko
miejsca pod dostatkiem wszedzie (przynajmniej dla mnie- 178), regulacja foteli góra doł regulowana kierownica , kazdy znajdzie dla siebie dogodna pozycje.
.............. <-- własnie tak cicho jest w środku
Jaka jazda takie spalanie, szalejemy to i poszalejemy na stacji, jedziemy spokojnie to i serce bedzie miało mniejsze cisnienie na stacji.
Model z wyprzedazy rocznika 2008, wersja dynamic, 6 pp , alu , klima itd za 52tysiaki.... grzechem było by nie skorzystac.
Zbyt krótko go mam by pisac o usterkach, ale chocby sie waliło i paliło w tym aucie to go nie sprzedam, w tym aucie sie człowiek po prostu zakochuje.
Tak jak wyżej.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 T-JET 16V 120KM 88kW [l/100km]