Ocena kierowcy - Fiat Bravo II Hatchback 5d

MG, 15 lat temu
Silnik 1.4 T-JET 16V 120KM 88kW
Rok produkcji 2008
Fiat Bravo II Hatchback 5d 1.4 T-JET 16V 120KM 88kW 2007-2012 - Oceń swoje auto
Karoseria : wykończenie wnętrza no i silnik
Jestem bardzo zadowolony z mojego wyboru:) Trochę nie rozumie ludzi kupujących dużo droższe Golfy, Focusy czy Astry jeżeli za mniejsze pieniądze można mieć samochód ze świetnym wyposażeniem, dynamicznym silnikiem i super wyglądem (mój jest czarny z pakietem sport - po prostu bomba). Polecam to auto!
Jak dla mnie 120 KM w zupełności wystarcza. Silnik dzięki turbinie ładnie przyśpiesza nawet z niskich obrotów. Na zimno chodzi dość głośno i klekocze jakby to był diesel, ale w środku nic nie słychać.
6 biegów bardzo dobrze się sprawdza. Wszystkie wchodzą bez problemu.
Na polskie warunki super - wystarczająco komfortowy i przy tym dobrze się prowadzi.
Z widocznością kiepsko no ale nie można mieć wszystkiego (fajny wygląd). Na szczęście duże lusterka ułatwiają cofanie.
Wszystko przejrzyste i pod ręką.
Automatyczna klimatyzacja dwustrefowa jak na razie spisuje się bez zarzutów. Czekam aż zrobi się cieplej żeby ją porządnie przetestować.
Z przodu ok z tyłu trochę ciasno. Ale we 4 osoby można spokojnie jeździć.
Jak już wcześniej wspominałem, we wnętrzu silnika praktycznie nie słychać. Nic nie trzeszczy ani nie skrzypi.
Pali dość dużo szczególnie jak się mu przyciśnie, ale tragedii nie ma (przy w miarę spokojnej jeździe spalanie do przyjęcia). Jednak jak ktoś dużo jeździ to polecam diesla.
Za te pieniądze (szczególnie teraz przy wyprzedaży rocznika) nie ma porównania z niczym innym!
Na razie wszystko w porządku.
Jak na razie nic się nie zepsuło. Oby tak dalej:)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 T-JET 16V 120KM 88kW [l/100km]

7,8