: jakość wykonania i spasowania wszystkiego, jakoś tak odbiega od obiegowej opinii o autach z logo FIAT na masce
Bardzo fajny samochód, który świetnie wygląda i jak dotąd świetnie się spisuje, ale silnik o mocy 90KM polecam tylko osobom świadomym, że pod maską będzie tylko i wyłącznie 90 KM. Generalnie gdybym teraz kupował to auto to na bank kupiłbym tjeta o mocy 120 KM, ale niestety w maju 2007 takiego wyboru nie było.
jak na tą moc jest całkiem nieźle, ale ogólnie uważam, że bazowy motor do tego auta powinien mieć przynajmniej 110-120 KM.
nie mam zastrzeżeń, wielki plus za 6 bieg.
wszystko w porządku, auto bardzo dobrze się prowadzi, świetnie trzyma się w zakrętach. Zawieszenie wyraźnie sprężyste, ale nie za sztywne.
to jeden ze słabszych punktów auta, do tyłu jest naprawdę kiepsko z przodu jest lepiej ale słupki są mega grube. Generalnie hasło oczy dookoła głowy jest obowiązkowe w Bravo II. Plus za potężne lusterka boczne
uchwyty na napoje to kompletna porażka, są za płytkie i absolutnie nie spełniają swojej funkcji. Z fotela kierowcy mamy ograniczony dostęp do schowka przed pasażerem. Szkoda że nie ma uchwytu do podnoszenia tylnej klapy.
co tu dużo gadać błyskawicznie grzeje jak potrzeba i ekstra chłodzi jak potrzeba.
Z przodu miejsca wystarczy dla każdego kierowcy i pasażera. Z tyłu na szerokość dla 3 osób jest OK, z miejscem na nogi nie jest już tak różowo, ale zaznaczam, że o ciasnocie nie ma mowy.
Wyciszenie pracy silnika oceniam na 4, natomiast jeżeli chodzi o szumy przy szybkiej jeździe to zdecydowanie 5, a ponieważ więcej kilometrów zrobiłem w trasie to daję 5.
zużycie paliwa na zadawalającym kierowcę poziomie, zarówno w trasie jak i na mieście. Przegląd miałem jeden, a ekstra napraw nie było więc nie wypowiadam się w tym temacie
kupiłem samochód, który jest - moim zdaniem - najaktrakcyjniejszym kompaktem na rynku w prawie najatrakcyjniejszej cenie i do tego jeszcze solidnie wykonanym bez tandetnych, skrzypiących plastików psujących całokształt.
nie ma drobiazgów
jeżeli Fiat daje gwarancję na milion kilometrów, to nie można mówić o usterkach przy przebiegu 40 000 km... Nic nigdy się nie działo i oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V MPI 90KM 66kW