Ocena kierowcy - Fiat Bravo II Hatchback 5d

16 lat temu
Silnik 1.4 i 16V MPI 90KM 66kW
Rok produkcji 2007
Fiat Bravo II Hatchback 5d 1.4 i 16V MPI 90KM 66kW 2006-2012 - Oceń swoje auto
silniczk jak na mój gust wystarcza, napewno nie do sportowej jazdy ale da się nim sprawnie poruszać
super sprawa 6 bieg . bardzo ogranicza spalanie. U mnie również czasem haczy 3.
rewelacja trzyma się jak przyklejony.
troszkę przyduże przednie słupki, a tył rekompensują lusterka, chociaż zastanawiam się na czujnikami koszt ok 600zł
na minus włączniki świateł przeciwmgielnych ale plusów jest cała reszta. Rewelacyjne sterowanie radiem i telefonem z kierownicy.
ogrzewanie oki, ale klimy coś nie mogę wyczuć raz za mocno wieje raz za słabo no myślę że to kwestia wyczucia
z przodu bomba z tyłu 2 osoby i nosidełko bez problemu się zmieszczą
dźwięk silnika miły dla ucha w szczególności na wysokich obrotach a do 2 tyś nic nie słychać
no zawsze może być lepiej ale spalanie raz w mieści eprzy naprawdę delikatnym traktowaniu gazu 7,5. na trasie 6,5 no raz udało mi się zejsć poniżej 6 ale nie przekraczałem 100 no niestety na autostradzie nie da się zoszczędzić chcąc jechać szybciej spalanie wzrasta do 8-9l
cena zawsze mogła by być niższa. Ja akurat kupiłem z wyprzedaży rocznika w wersji dynamic z klimą blue and me z halogenami doświetlającymi zakręty . Coś pięknego. Znajomy kupił niedawno w tej samej cenie hondę jazz z klimą. Nie ma co porównywać oprócz ceny:-). Teraz to bez kompleksów staję na światłach obok porszawki albo jakiegoś meraola, już nie mówiąc o wiejskich VW. Pozatym miałem zawsze fiaty od cieniasa po tipo, a raz namówiłem sie na opelka miałem go rok i powiedziałem sobie że już nigdy nic iinego jak tylko fiat, tym bardziej że od grande punto te autka są naprawdę piękne.
narazie problemów nie ma, denerwują mnie tylko drgania środkowego tunelu na wolnych obrotach, i jedna z wentylacji się nie zamyka, ale to mają zrobić przy przeglądzie.
brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V MPI 90KM 66kW [l/100km]