Przeniesienie napędu
: biegi ciezko wchodzą(pierwszy bieg) i lubią lekko zazgrzytac czasem
na tle tych samochodów co jeździłem fiacik jest na pierwszym miejscu, fajnie wygląda, nie gnije, dobrze się prowadzi, ma to czego potrzebuje w rozsądnej cenie:)
jak zimny trochę głośny, ale jak się zagrzeje pracuje super, rozruch zima bez problemu, pali na dotyk nawet przy -20 stopniach :)tylko lać i jechać, w końcu te jednostki napędowe są udane
czasem biegi ciężej wchodzą i zdarzy się lekki zgrzyt ale to tylko fiacik:)
trochę twarde zawieszenie ale dobrze się prowadzi nawet przy większych prędkościach:)nie reaguje gwałtownie na ruch kierownicą, hamulce czule
przednie słupki grube i ograniczają lekko widoczność, ale ogólnie nie jest źle
wszystko na miejscu
w zimie szybki lubią parować, ale za to w lecie klima działa bez zarzutu
jak na tą klasę auta dobrze, nie brakuje miejsca:)
ogólnie jest dobrze, ale przy większych prędkościach słychać świst spowodowany przez powietrze(uszczelka przednich drzwi),nic nie stuka w środku
samochód nie pali dużo od około 5 l na trasie do około 7,5 l po miesicie na niedogrzanym silniku:)
po 10 tys km średnio wyszło niecałe 6 liter na 100 km.
w porównaniu do konkurencji to jest o wiele tańszy przy zakupie,części serwisowe w podobnych cenach jak u konkurencji,ja nie widzę różnicy to po co przepłacać(tylko znaleźć niezarznięty model i będziemy zadowoleni z zakupu) :)
wężyki elastyczne od hamulca dobrze sprawdzić:)i ogólna kontrole gum, wężyków w silniku i na przegubach zrobić
jeszcze mnie nie zawiódł
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 100KM 74kW