: Torpeda jak się patrzy, przy 140KM idzie jak szalony a w jeździe do 120km/h spalanie nawet 4.8 litra używając pedału gazu bardzo rzadko do wyprzedzania.
Układ hamulcowy
: Nie jest to usterka, tylko po chipie warto zainwestowac w wieksze tarcze bo samochód szybciej przyśpiesza do 200 jak hamuje.
Samochód godny polecenia, ciekawy designe jak na swoje lata, w fajnych pieniądzach, nie ustępujący dużo droższym samochodom z grupy vag w podobnych rocznikach.
Silnik 1.9 JTD wzmocniony wirusem na ok 140km zamiata wszystko na drodze. W porównaniu z BMW 320d 150km, Fiat miażdży. Idzie jak wściekły.
Jak na razie silnik sprawuje się bardzo dobrze.
Wszystko bardzo fajnie, pracuje lekko i bez najmniejszego zgrzytu. Brakuję tylko 6 biegu który ograniczyłby spalania i to bardzo.
Zawieszenie w wersji GT to istna magia, trzyma się drogi jak przyklejony, do tego oponki 205 i możemy bezpiecznie pokonywac każdy zakręt. Wielki plus.
Tutaj nie będę się rozpisywał, po prostu jest dobrze.
Ok.
Nie mam zastrzeżeń, klima pracuje bardzo fajnie, w zimie szybko nagrzewa cały samochód, jest ok.
Jako że jestem wysoki pasażer za mną może czuc sie niezbyt wygodnie. Ale ogolnie jak na hatchbacka samochód w miarę duży.
Na swoje lata samochód wyciszony bardzo dobrze, pod warunkiem że ma się sprawne łożyska i inne elementy zawieszenia jest naprawdę przyjemnie.
Jak dla mnie nie drogo, zawieszenie w miarę tanie, silnik nie wiem, ale jak w każdym dieslu jest dwumas, wtryski i turbo, jeśli o te podzespoły się nie zadba to będzie drogo kosztowało jak w każdym dieslu.
jest bardzo dobrze.
Jedyna usterka to zepsuty wentylator, w którym wymieniłem tylko szczotki.
Słabej jakości przeguby i łożyska lubią się psuc, warto brac drozsze i nie oszczędzac. Po za tym jest ok.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 105KM 77kW