Ocena kierowcy - Fiat Bravo I

Tomek, 15 lat temu
Silnik 1.9 JTD 105KM 77kW
Rok produkcji 2000
Fiat Bravo I 1.9 JTD 105KM 77kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : Krótkie dystanse po mieście... mimo to mało pali i równo chodzi.
Silnik : Przepływomierz, Egr...
Układ elektryczny : Światła, wycieraczka
Dużo narzekania ale auto nie jest nowe. A za tą cenę nie ma lepszego. Wygodne, dość szybkie i ładne.
Szczerze mówiąc to mam mieszane uczucia. Wolę TDI niż JTD. Nie czuć tego turbo... Jednak bardzo wygodne na trasę. Między 100 a 180 daje lepiej niż miedzy 0 a 100. Może coś nie tak jest z moim silnikiem:/
Skrzynia chodzi super, dość długie przełożenia dzięki czemu nie trzeba tak często sięgać do zmiany przy normalnej jeździe.
Na poprzecznych nierównościach trzepie a poza tym spoko. Tym bardziej że zawieszenie mam gt. Na razie nic nie stuka;)
No dobrze... ślepy nie jestem:)
Jest dobra, ale radio za daleko...
Szybko nagrzewa i chłodzi. Nawet jak na duży silnik, który się wolno nagrzewa. Szyby nie parują chyba że się nie wiem co w aucie robi:)
I tu największe zaskoczenie. Miejsca jest od ch...! A6, Passat, BMW 5 się kryją bo mają rozbudowane konsole przez co nie ma miejsca na nogi. A tu... miejsce jak i w przodzie tak i w tyle.
Jak na fiata i silnik diesla to ok.
Kupiłem za 9500. Tu ubezpieczyć, tu rozrząd, hamulce, koło pasowe, przepływomierz, filtry oleje... no i 13000 się zrobiło. Pamiętać o tym przy negocjacji ceny!!! Bo części do fiata nie są tanie! Tak się tylko mówi bo dużo maluchów i cienkich jest. Dobrze że mało pali.
Diesel, wyposażenie, rocznik... chcesz mieć takiego golfa IV to zapłać dwa razy więcej...
Drobiazgów jest dużo... oświetlenie (kilkanaście zł), przepływomierz (100-300zł), klamki (150zł), wycieraczka (100zł)...
Nic się nie dzieje żeby przestał jeździć... czasem tylko jeździ gorzej;)

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 105KM 77kW [l/100km]

6,5