Ocena kierowcy - Fiat Bravo I

ardian606, 13 lat temu
Silnik 2.0 HGT 20V 147KM 108kW
Rok produkcji 1996
Fiat Bravo I 2.0 HGT 20V 147KM 108kW 1995-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : bardzo dynamiczny silnik i dobre hamulce
Układ elektryczny : po wcisnieciu na moment awaryjnych kierunkowsklazy nie dzialaja do momentu wlaczenia na dluzszy czas awaryjnych
Inne : zgrzyty wstecznego biegu zwlaszacza gdzy zapalimy zimy silnik, skrzynia ogolnie nie jest najlepsza
fajne auto i zadowalajace za bardzo niewiele
ideałem napewno nie jest ale pierwsze wrazenia sa piekne, potem tez zaskakuje zwlaszcza za taka cene
najgorzej kiedy olej jest zimny, ciezko wchodzi wsteczny, na cieplym jest lepiej ale rewelacji niema. reszta raczej ok choc wdg Mnie z \"szóstką\"od coupe byloby o niebo lepiej
wdg mnie zawieszenie to bajka jezeli chce sie zbierac zakrety jak bolidem;)jezeli chodzi o jazde na codzien jest gorzej gdyz irytuje ta twardosc i czuc najmnijsze nierownosci. prostowanie felg zwlaszcza po zimie niezastapione przynajmniej jeden raz. hamulce bardzo dobre
widocznosc srednia, szalu niema. ale mozna sie przyzwyczaic
raczej wszystko jest pod reka ale do radia wygodnij jest miev pilot bo jest za wysoko co do reszty to za wiele bajerow niema wiec problemu niema wszystko raczej pod reka
mam zamiar wymienic filtr kabinowy i sie okaze ale teraz w 2osoby jak jest deszcz nie jest zle ale caly stan to ciezka sprawa
jak na to auto miejsca dla kierowcow i pasazerow jest dosc duzo
wyciszenie slabe, zwlaszcza gdy tak jak u mnie przekroczone grubo 200tys, ale na wiekszych obrotach to nawet wskazane gdyz muzyka z silnika jest piekna
jak na ten silnik i osiagi duzo nie pali nawet przy dynamicznej jezdzie(nie mowie o jezdzie na kazdym biegu do czerwonej skali)12 litrow gazu wystarcza bez problemu w cyklu mieszanym z 4 osobami
j/w
klamki swiatlo w srodku parowanie i pekniecie tylnej lampy samo od siebie, ograniczniki w drzwiach notorycznie ,tylna wycieraczka. po jednorazowym mignieciu awaryjnych nie dzialaja kierunkowskazy, trzeba wlaczyc przynajmnie na 2 migniecia
jak narazienic mnie nie zawiodło,zlego slowa nie moge powiedziec. oby tak dalej

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HGT 20V 147KM 108kW [l/100km]

13,5