: Konstrukcja samochodu ma już ponad 15lat a do dziś jest atrakcyjna wizualnie. Bez dwóch zdań, Włosi potrafią projektować samochody
Samochód kupiony na dojazdy do pracy,sprowadzony z Niemiec. Przebieg przy zakupie to ok.114 tys.km. i był raczej pewny(widziałem go przed zakupem na niemieckich serwisach) Zewnętrznie trochę zaniedbany ale technicznie nic do zarzucenia. Zmieniłem od razu rozrząd, olej i założyłem LPG. Od lutego przejechane ponad 17 tys.km. Gaz zwrócił się już. Samochód naprawdę fajny, ma atrakcyjny wygląd, dobre wyposażenie i jest wygodny, a na LPG także ekonomiczny. Wady to dosyć delikatne zawieszenie i brak ocynku na podwoziu.
Silnik to jedna z głównych zalet samochodu. Jest całkiem dynamiczny i póki co bezawaryjny. Dobrze znosi LPG. Jedyna rzecz którą musiałem wymienić to cewka zapłonowa na jednym z cylindrów. Można było jechać autem ale nie jest to zdrowe dla silnika.
Biegi do przodu wchodzą precyzyjnie. Brak synchronizacji wstecznego powoduje jego haczenie
Jest twardy ale zapewnia pewność w prowadzeniu. Minusem tego są częstsze niż w innych markach naprawy przedniego zawieszenia. Plus za dosyć tanie części.
Nie mam zastrzeżeń. Mały minus za trochę za szerokie przednie słupki
Wszystko pod ręką. Podoba mi się centralna konsola
trochę parują szyby w deszczu i generalnie samochód ma tendencję do tego. Ale klima dobrze radzi sobie z tym
Z przodu ok, z tyłu też całkiem nieźle
Od 100km/h w górę silnika zaczyna być wyraźnie słyszalny
PB trochę pali,ok 8 w trasie. Miasto nie wiem, podejrzewam że ok 10-11l/100km. LPG wciąga ok 9,5l/100km w cyklu 80%trasa 20%miasto
Jestem bardzo zadowolony z zakupu
wymiana jednej cewki
Nie zdarzyło się nic co unieruchomiłoby samochód
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 GT 113KM 83kW