Ocena kierowcy - Fiat Bravo I

Silnik 1.8 GT 113KM 83kW
Rok produkcji 1996
Okres użytkowania: 1 rok
Fiat Bravo I 1.8 GT 113KM 83kW 1995-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : Naprawde silnik super, bardzo dynamiczny i szybki, jechałem nim 200km/h na lpg ;)
Ogólnie jestem zadowolony z auta, dobre przyspieszenie, dobrze trzyma sie drogi ;)czesci sa tanie nie ma problemu z dostępem do nich
Co do silnika nie mam żadnych zastrzeżeń, naprawdę przy tej masie daje sobie doskonale rade. Niejedna bmw-ka się już zdziwiła spod świateł ;)
Nie jest źle ale mogłoby byc lepiej, wsteczny trochę cieżko wchodzi i nieraz trzeba go wbijac na \"chama\" ale to tylko na gorącym silniku. Do reszty nie mam zastrzeżeń.
Układa jezdny naprawdę super! Rzadko spotyka sie seryjne auto z takim sportowym zawieszeniem. Jestem osoba która lubi szybką jazdę i musze przyznac ze nie ma problemu z wchodzeniem w zakrety 90-110 stopni z predkosciami rzędu 90 km/h.
Widocznośc dobra, troche gorzej sprawa wyglada z tylem ale da sie przyzwyczajic
Nie mam zastrzeżeń, wszystko pod rękom chodzi zastosowane materiały mogłyby byc lepsze
Nie jest najgorzej, auto w miare szybko się nagrzewa, w deszczowe dni jednak lepiej jezdzic samemu bo szyby strasznie parują, nie mam klimy ale idzie wytrzymac
Z przodu miejsca wystarczająco, z tylu już trochę gorzej ale w cztery osoby można śmiało podróżowac
Do 100km/h jest dobrze, powyżej robi się już głośno, ale nie jest to dziwne jak dla auta z takim przebiegiem
Przy normalnej jezdzie spalanie plasuje sie w granicach 11L lpg/100km, na trasie udalo mi sie zejsc do 8L lpg/100
Za te pieniądze trudno dostac cos lepiej wyposazonego w tym samym roczniku
Czasami szyby nie chca sie domykac \"same\" i trzeba pomoc im delikatnie rekom
Narazie w ciagu roku wymieniłem uszczelke pod głowicą oraz półoś ale to tylko wylacznie przez moja ciężką noge ;]

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 GT 113KM 83kW [l/100km]

10,2