Ocena kierowcy - Fiat Bravo I

MANIEK, 15 lat temu
Silnik 1.8 GT 113KM 83kW
Rok produkcji 1997
Fiat Bravo I 1.8 GT 113KM 83kW 1995-2001 - Oceń swoje auto
Silnik pracuje idealnie, super osiągi i bardzo cichy. Po wymianie paska od alternatora pojawiło sie jakieś wycie ale przypuszczam, że to może być już wyrobione łóżysko od napinacza paska. Oleju w ogóle mi nie bierze.
Bardzo dobrze dopasowana do tego silnika. szybko sie zbiera a na dodatek można na niej uzyskać dobre osiągi przy niskich obrotach. Szczerze mówiąc dla mnie przydałby się jeszcze 6 bieg i przypuszczam że ten silnik dałby sobie z nim spokojnie rade.
Ja jestem zadowolnony bo nisko siedzi nawet bez sportowego zawieszenia ale jeśli chodzi o jazdę w teren to te auto się nie nadaje ponieważ można się powiesić na podłodze.
Przeszkadzają belki, są za duże ale da się jeździć.
Po rozłożeniu tylnich foteli to jest prawie auto półciężarowe. Bardzo dużo miejsca jak na tą klasę auta.
Mimo, że nie posiadam klimy to i tak nie narzekam bo w sumie nie ma na co. Bardzo szybko się grzeje a jeśli chodzi o upały to wentylacja dobrze się spisuje.
fuuuuuuuuul!!! Ja jestem zadowolony.
Powyżej 170 km/h cośtam już zaczyna buczeć ale przy normalnej jeździe to jest idealnie. Można spokojnie i normalnie rozmawiać i nic w tym nie przeszkadza
w mieście 10-13 zależy jak się depnie a w trasie przy normalnej jeździe typu cały czas 100 km/h osiągnąłem 6l /100 km i to mnie pozytywnie zaskoczyło.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 GT 113KM 83kW [l/100km]

9,2