Ocena kierowcy - Fiat Brava

Silnik 1.9 TD 75KM 55kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
Fiat Brava 1.9 TD 75KM 55kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Mega oszczędny i nie taki słaby, jakby się mogło wydawać:)
Super auto dla ludzi pragnących niskiego spalania i wygodnego podrózowania. Całkiem niezły wygląd i trwałość. Szczerze polecam:)
Super oszczędny silnik. Spalanie w trasie na poziomie 4 litrów (przy 90km/h) to normalny wynik. Silnik pracuje cichutko i równo. Pomimo, że ma tylko 75KM, to bez problemu "bierze" niektóre benzyniaki:)
Czasami zgrzytnie przy wrzucaniu na wsteczny, poza tym wszystko w najlepszym porządku. Biegi wchodzą ładnie.
Na polskie drogi całkiem nieźle. Jakość jest zadowalająca, jedynie przy wchodzeniu w zakręt z większą prędkością jest zbyt miękkie...
Do przodu super! Widoczność do tyłu z początku może wydawać się mierna, lecz po przyzwyczajeniu się wydaje się ok:)
Ok. Materiały wykonane całkiem nieźle i niezbyt odczuwające upływ czasu. Przyczepić można się jedynie do rysujących się klamek wewn.
Po prostu super! W zimie ciepłe powietrze jest już po przejechaniu ok. 1km-auto nie pozwoli nam zmarznąć:) Klimatyzacja chodzi dobrze, w mojej Bravce jest Climatronic-dobra rzecz.
Z przodu oczywiście bez problemów. Sam mam prawie 1,9m wzrostu i bez problemu się mieszcze, ale za to z tyłu jest już mniej wygodnie, szczególnie przy odsuniętych fotelach.
Całkiem niezłe wyciszenie, ale mogłoby być lepiej.
SUPER! Tak niskiego spalania wszyscy mi zazdroszczą :)
W tej cenie ciężko jest znaleźć tak dobrze wyposażone auto...
Wiadomo...jak to drobiazgi...żadne auto nie jest idealne:)
Nie zdarzyły mi się żadne poważne usterki.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 75KM 55kW [l/100km]

5,1