Ocena kierowcy - Fiat Brava

Fiat Brava 1.9 TD 100KM 74kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Karoseria : KLAMKI
Silnik : strasznie głośny
Stare TD fiata - najpierw słychać, później jedzie. Kiedy samochód jest zimny ten silnik jest naprwde bardzo głośny....nawet w środku samochodu !!! Mój po 3 latach jazdy zaczął brać olej!!!
Ogólnie bardzo dobrze. Po 5 latach jazdy chyba tylko raz wymieniałem olej w skrzyni. Przy niskiej temperaturze skrzynia na początku pracuje opornie, później jest już OK.
Ogólnie nie miałem problemów. Wymieniałem amortyzatory, końcówki i drążek stabilizatora......a no i przeguby !!!
Słaba widoczność do tyłu.
Jak to w fiacie. Zauważyłem, że w zimie czasem coś skrzypi w środku. Pozatym plastiki są szare no i to firmowe radio !!!
Wentylacja na niskim poziomie, często parują szyby. Po wyłączeniu klimatyzacji zaczynało śmierdzieć w samochodzie mimo, że klimę co roku przy wymianie filtrów odgrzybiałem i uzupełniałem.
Z przodu dużo miejsca, a z tyłu nigdy nie jechałem.
Tragedia. Przy wysokich obrotach nic w środku nie słychać.....oprócz silnika oczywiście.
Czasem jakiś bezpiecznik się spalił, czasem przy otwieraniu stukały drzwi (z boku jest taka śrubka, która się odkręca i stąd to stukanie przy otwieraniu - trzeba tylko dokręcić), no i oczywiście trzeba wspomnieć o K L A M K A C H, które krótko mówiąc są do d......!!!Taki patent tylko w bravie !!!
Najpierw jakiś czujnik konta wtrysku czy coś takiego - 600zł, później pompa paliwa 1600zł + wymiana rozrządu (oczywiście po regeneracji + robocizna), następnie wtryski i turbina - w serwisie powiedzieli mi za to ok 2000zł - ale z tym już nie zdążyłem zrobić bo udało mi się ją sprzedać - kamień z serca !!!

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 100KM 74kW [l/100km]

6,8