: dynamiczny i cichy jak benzyna, ekonomiczny jak dobry diesel
: miska olejowa
: pasek klinowy
: klamki
W momencie zakupu ok10tyś tańszy od innych diesli w tej klasie. Przestronny, szybki, dynamiczny, ekonomiczny i cichy. Kiedy przejechałem się nim pierwszy raz na jeździe próbnej w salonie wiedziałem, że muszę mieć ten samochód. Niestety z czasem okazało się że nie jest tak pięknie. Przez pierwsze 3-4 lata super. Później zaczęły się problemy. No i ta miska olejowa !!!
za nisko zawieszony, z wystającym zaworem miski olejowej. 3 razy już zahaczyłem tym zaworem i wyrwałem dziurę w misce. Raz dwa razy w roku wymieniam pasek klinowy lub rolki prowadzące. Jest to notoryczny problem od kiedy auto skończyło 3 lata. Gdyby nie te problemy silnik oceniłbym bardzo wysoko, cichy, elastyczny, dynamiczny i ekonomiczny.
Od początku problemy z biegiem wstecznym, nie raz trzeba dwa razy próbować żeby się przełączyć na wsteczny.
Przyzwoity ale po 100- 120tyś zalecam wymianę amortyzatorów.
doskonała do przodu, przeciętna na boki i dobra do tyłu.
bez zarzutów
Potrzebuje trochę czasu na nagrzanie wnętrza.
W swojej klasie w tym roczniku - rewelacyjny. To był jeden z ważniejszych elementów decydujących o zakupie tego samochodu.
Z czasem (po 5 latach) zaczynają skrzypieć plastiki
zużycie 6,5/5,0 ceny przeglądów i napraw znośne
Cena dobra/ jakość nie
odpadły mi wszystkie klamki wewnętrzne, z zewnętrznych ordynarnie schodzi guma. po spaleniu żarówki 3 światła stopu musiałem wymienić całe swiatło (duży koszt)
3 razy rozbita miska olejowa, z powodu wystającego zaworu i niskiego zawieszenia miski olejowej. Piszczący pasek klinowy i kółka prowadzące. wymiana 1-2 razy w roku.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 100KM 74kW