Ocena kierowcy - Fiat Brava

Silnik 1.6 16V 90KM 66kW
Rok produkcji 1997
Fiat Brava 1.6 16V 90KM 66kW 1995-1998 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy
Ogólnie oceniam BRAVE na 4 nie jest może to samochód marzeń ale da się tym fajnie jeżdzić . Za taką kasę trudno coś sensownego kupić . Autko dynamiczne ,przestronne , fajnie wygląda ,mało awaryjne .
jeżdżę na LPG ,wiadomo wtedy silnik jest słabszy ale mimo to i tak się porusza żwawo ,spalanie gazu w cyklu miejskim to około 12.l po za miastem autostrada ok. 9,5 l przy prędkości 12o km/h . Autko jeżdzi bezawaryjnie pali na żądanie żadnych problemów . Mam porównanie z innymi samochodami VW Vento 1.8 , Citroen Xantia 1.8 ,Lancia Delta GTie 1,6 .Fiat w tej konfrontacji wypada najkorzystniej .
Krótki skok lewarka ,biegi wchodzą tak jak trzeba ,miękko i pewnie .
Mam bardzo nisko przód , zmieniłem amortyzatory na twarde z przodu ,autko trzyma się bardzo fajnie drogi ale trzeba uważać na torowiskach ,uskokach i na krawężnikach można połamać spoiler .
I tu jest problem .Słupek z przodu idealnie zasłania widoczności z mojej lewej strony to raz a dwa tylna szyba jest wąska i trzeba jeżdzić na radar albo na boczne lusterka jeśli chce się wjechać na parking tyłem .
No cóż nisko z przodu wysoko z tyłu ,nie czuje się oporu wiatru i nic nie słychać to chyba najważniejsze .
Nie mam klimy . Uważam że to typowy średniak duża ilość punktów nawiewu powinna zadowolić każdego .
Mam 185 cm jestem takim typowym średniakiem . miejsca w zupełności mi wystarcza sporo miejsca na nogi i głową sufitu też nie szoruje . Jeśli chodzi o miejsca dla pasażerów ,jest wystarczająco . tak na marginesie to nie Mercedes klasy S za 4oo tys zł tylko Fiat za 3o tys zł .
Nie jest żle , można posłuchać radia ale przy 13o już zaczyna być głośno w środku ale ogólnie może być .
tak jak pisałem jeżdżę na LPG Miasto 12.l po za miastem od 8,5 .l do 10.l jeśli chodzi o E 95 na autostradzie ok 7,5 l przy 11okm/h ceny części Pasek Rozrządu 85 zł Klocki 75 zł Tarcze hamulcowe przód komplet 18o zł Naprawy robię sam wiec nie wiem ile biorą warsztaty ale myślę że tanio nie jest
Patrz wyżej .
Mi się już przepaliły drugi raz diody od dodatkowego STOPU na bagażniku wiec nie wiem czy to jakaś przypadłości mojego autka czy to standard .
NIE ZANOTOWANO .
Fiat Brava