Ocena kierowcy - Fiat Brava

Adam, 17 lat temu
Silnik 1.4 12V 80KM 59kW
Rok produkcji 1998
Fiat Brava 1.4 12V 80KM 59kW 1995-1998 - Oceń swoje auto
A co do cało kształtu moja ocena będzi bardziej surowa reasumując koszty zakupu samochodu i jego naprawy wystawiam ocene mierną Koszt zakupu samochodu serwisowanego z przebiegiem 82000 km w 2003 roku 20500 zł koszt poniesionych do tej pory napraw ok 5000 zł utrata wartości ponad 50% TO MOJA OCENA NIE MOŻE BYĆ INNA JA K MIERNA
Silnik wymieniłem tylko magistrale smarowania rozrządu warto na to zwrócić uwagę przy tym modelu silnika zeby nie wplatać się potem w wymianę wałka najlepiej uzywać oleju 10W40 wymiana paska rozrządu alternatora I sprzengła TO WSZYSTKO JEŚLI CHODZI O SILNIK I PODZESPOŁY KOSZT TEGJ OPERACJI Z ROBOCIZNA 2000 ZŁ
Narazie bez zarzutu po za czasami zacinającą się jedynką
zawieszenie woła o pomste do nieba wachacze z przodu były wymienione przy stanie 85000 tyś km i przy stanie 130000 musiałem dokonać ponownej wymiany razem z amortyzatorami przód i tył KOSZT 900 ZL
JEŻDZĘ TYLKO DO PRZODU
Jak na fiata to nawet dobrze
Teraz nie wiem bo mam problem z orzaniem auta chyba czeka mnie wymiana termostatu KOSZT ?
DOBRZE BARDZO
Gdyby nie zawieszenie i silnik pow 3 tyś obrotów to jest dobrze
Porażka na całej lini jak samochud który ma zaledwie 80 KM i wagi niewiele pow tony może palić tak dużo na paliwie na pełnym baku jazda miasto trasa 570 km na gazie zbiornik ok 30 L 270 km
J . W
jeżeli dodać że samochud jest eksplatowany dość często na naszych polskich drogach to oceniam go przeciętnie
na szczęście do tej pory jeszcze mnie nie zawiódł w podróżowaniu a wszystkie prktycznie niedomagania wolałem zapobiec niż leczyć

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 12V 80KM 59kW [l/100km]

7,9