Ocena kierowcy - Fiat Brava

Kierowca,dianga@vp.pl, 18 lat temu
Silnik 1.4 12V 80KM 59kW
Rok produkcji 1997
Fiat Brava 1.4 12V 80KM 59kW 1995-1998 - Oceń swoje auto
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego auta .Wygodne, troszke głośne wina przedewszystkim przez sportowy wydech, Ładna linia nadwozia ,silnik dynamiczny choć troszkę głośny przy wyższych obrotach,Bardzo dobra trakcja przy szybszej jeżdzie po zakrętach.OK
Przy niskich obrotach wszystko w porządku ale powyżej 3 tys zaczyna robić się troszkę głośno.
Wszystko ok przy normalnym użytkowaniu ,jak zimny to małe kłopoty z pierwszym biegiem.
Bardzo kiepski delikatny często trzeba naprawiać zamienniki chyba z masła.Tylko przód.
Jadąc do przodu ok ale tył nieciekawie bardzo szerokie słupki skutecznie zasłaniają widoczność.
Wszystkie włączniki na miejscu pod ręką wygodne w użytkowaniu kierownica dobrze leży w dłoniach regulacja fotela ok dobra pozycja za kierownica .
Ogrzewanie wystarczające ,wentylacja kiepska mocno parują szyby.
Moim zdaniem wystarczająco miejsca nawet dla wysokich pasażerów bardzo wygodne autko.
Silnik pracuje w miarę cicho.Słyszalna praca zawieszenia.
10L -11Lgazu nie jest to zadowalajacy wynik jak na taką pojemność ale wszystko zależy od stylu jazdy ,serwis dość drogi,ale jak by się tym sugerować to lepiej rower sobie kupić.
Za niewielkie pieniądze da się kupić dobry egzemplaż.
Generalnie nie jest żle moja Bravka jeszcze mnie nie zawiodła,drobne wady np powłoki lakierniczej słaba guma na klamkach .
Miałem poważny problem ze skrzynią biegów poprostu się rozsypała ale to na własne życzenie ,zapomniałem że jadę Fiatem Brava a nie autem z filmu Szybcy i wściekli.
Fiat Brava