W tej klasie samochodów w zasadzie w chwili obecnej nie ma wyboru. Za te pieniądze i z tym wyposażeniem (ABS, 2 poduszki, klimatyzacja, centralny zamek, wspomaganie, elektryczne szyby) nie kupę dzisiaj samochodu, a trzeba zauważyć, że moja Brava ma już 3 lata. Dzisiaj nie wszystkie firmy dają takie wyposażenie w standardzie. Gdyby ktoś chciał kupić Golfa z tym wyposażeniem to musiałby dać ok. 70 tys. za mniejszy samochód. Bora (czyli Golf z bagażnikiem)z takim wyposażeniem, ale z silnikem 1,9 TDi kosztuje 80 tys. Ja dałem Za Brave 1.2 40 tys. No, ale jeśli ktoś musi jeździć Golfem w cenie dwóch normalnych aut, z kretyńskim niebieskim podświetleniem tablicy, korbkami w przednich drzwiach, i mniejszym prawym lusterkiem to jego sprawa.
Silnik znakomity, bardzo dynamiczny, bezbłędnie wchodzi na obroty, a przy tym ekonomiczny. Nawet w zimie nie zdarza się żeby przekroczył 8 l/100km, a jeździmy z żoną raczej dynamicznie
Nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Biegi wchodzą dokładnie. Znakomity 5 bieg
Zawieszenie nieco utwardzone, dzięki temu znakomicie zachowuje się na zakrętach.
Nieco utrudniona do tyłu, ale dzisiaj to niemal norma.
Wszystko na swoim miejscu. Żadnego problemu z dopasowaniem się do kierownicy i pedałów.
Bez zastrzeżeń
W tej klasie aut chyba jeden z bardziej obszernych samochodów. Nie każdy w to uwierzy, ale Brava jest szersza i ma większy rozstaw osi niż Octavia. Do tego 380 l bagażnik. Tego nie ma Focus, Megane, Golf
Bez zastrzeżeń
Ekonomia rewelacyjna. Na krótkich trasach w zimie do 8 l/100km, na trasie w górach, bez specjalnego oszczędzania silnika 6-6.5 l/100km czyli tyle co 126p
Najlepsza z możliwych
Jeśli zadba się o akumulator przed silnymi mrozami to cała reszta nie sprawi kłopotu