Niedrogie, wygodne, oszczędne i w miarę niezawodne auto rodzinne. Polecam.
sympatyczne przyśpieszenie i niezła moc jak na tak mały silnik; dobrze wyprzedzać zaczynając od trzeciego biegu - tu ma największego "kopa"
bez większych zastrzeżeń - jedynie dwójka czasem kiepsko wchodzi i haczy
Czasem mam wrażenie, że słabo trzyma się drogi (szczególnie na zakrętach, gdy jadę sam, a nie pokonuje ich z dużą prędkością...). Być może czas na wymianę amortyzatorów.
Generalnie zawieszenie jest twarde i zbytnio odczuwa się nierówności drogi. To moim zdaniem jedna z największych wad tego auta.
Z prawego boku mam martwą strefę - muszę kilka razy przyjrzeć się, czy nic nie nadciąga na skrzyżowaniu. Poza tym tył - to raczej cofanie na wyczucie, niż ze swiadomą obserwacją.
Bez zarzutu. Bardzo wygodne fotele z przodu! Prawej nodzę można dać wypocząć podczas dłuższych tras opierając ją o obudowę szkrzyni biegów -dla mnie super.
Niestety w deszczową pogodę szyby lubią zaparować dość konkretnie.
Przyzwoicie. Głośny wentylator na 3 (nie mówiąc od czwórce) i hałas od zawieszenia (tu mam spore zastrzeżenia). Poza tym plastiki wewnątrz trzeszczą dość znacząco.
No comments - rewelacyjnie oszczędny!!
Przy 25-stopniowym mrozie nie chciał zapalić (z nowym akumulatorem). Wymieniułem świece. Czekam na powrót mrozu. Jak na razie bez zastrzeżeń, choć rozrusznik trochę przydługo "kręci".
Przy 12 stopniowym mrozie samochód jakby traci amortyzację - przy prędkości 40 km na godzinę w mieście każdą nierówność odczuwam "w siedzeniu". Podejrzewam, że zamraza amortyzator (-y) ponieważ po ustąpieniu mrozu wszystko wraca do normy...
NIe było jak dotąd...
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 16V 80 82KM 60kW