Ocena kierowcy - Fiat Albea II

JAREK, 17 lat temu
Silnik 1.4 i 8V 77KM 57kW
Rok produkcji 2006
Fiat Albea II 1.4 i 8V 77KM 57kW od 2004 - Oceń swoje auto
kupiłem to autko z salonu rocznik 2006 z upustem, jeździłem przedtem kilkoma innymi samochodami, ostatni Opel Astra kombi cllasic rocznik 1999, czyli mam co porównywać, szukałem taniego samochodu rodzinnego do 40.000 zł z dobrym wyposażeniem, brałem pod uwagę Dacię Logan, Chevroleta Aveo no i w końcu przypadkowo Fiata Albeę, za te piniądze (36900) mam auto z pełnym wyposażeniem (klima ABS+EBD regulacje fotela, kierownicy, lusterek, wspomaganie, elektryczne szyby etc.), w Oplu podobne wyposażenie ok. 10.000 więcej, autko mało pali na trasie (ok. 6,5L) a mam ciężką nogę i w mieście (ok. 7,5-8,0 l - Bydgoszcz), wykończenie jak we Fiacie trochę tandetne ale lepsze niż w Loganie , a miejsca więcej niż w Aveo, jestem ciekaw jak z niewzawodnoiścią? ale to po rzejevchaniu kilkudziesięciu tyś. km zobaczymy? , póki co za te pieniądze polecam, a do lekkiego bujania na zakretach i troche głośnego silniczka na wysokich obrotach można sie przyzwyczaić trzeba zmienić trochę styl wchodzenia w zakręt,i to wszystko, aha, foteliki trochę małe jestem duży (191cm, 115 kg) ppowtarzam cen do jakośći SUPER - polecam
trochę głośny na wysokich obrotach, zimny słychać tykanie zaworów, teraz już nie zwracam na to uwagi
bez komentarza OK!, krótkie przełożenia
miękkie zawieszenie po dziurach jazda idealna, buja trochę na zakretach ale to autko jest wysokie trzeba dostosować styl jazdy do tego zawieszenia
bardzoi dobra nie miałem żadnych problemów, pomimo iż ostatnio jeżdziłem 8 lat kombi a to sedan w pełnym wymiarze
jak dla mnie foteliki troche małe oparcie jeszcze OK ale siedzisko za krótkie ale jestem duży (191cm/115kg)
to autko ma klime więć zimą przy zamrożonych szybach tylko wystarczy ją włączyć obieg zamkniety i jest po 2-3 minutach OK
bardzo dobrze, nic więcej nie potrzbuję
słychać silnik na wysokich obrotach, ale to taki urok Fiata
SUPEEEEEEEERRRRRRR!!!, miasto (Bydgoszcz) w granicach 7,5 L, trasa 6,5 l, rocznie przjeżdżam ok. 20 tyś km
LEPSZEGO AUTKO W TAKIEJ CENIE NIE ZNAJDZIECIE Z TAKIM WYPOSAŻENIEM WERSJA DYNAMIC, BAGAŻNIK 515 L
nie wiem za krótko jeżdżę, ktoś usiłował mi ukraść kołpaki i odkręcił trochę koło myślałem iż to zawieszenie ale w ASO od razu wiedzieli co jest grane, polecam specjalne śruby na koła
nie wiem za krótko jeżdżę
Fiat Albea II