Ocena kierowcy - Fiat Albea I

Pablo, 18 lat temu
Silnik 1.2 i 16V 80KM 59kW
Rok produkcji 2002
Fiat Albea I 1.2 i 16V 80KM 59kW 2002-2004 - Oceń swoje auto
do całej powyższej oceny dodam ładną stylistykę nadwozia mistrza Gugiarro
pięknie brzmiąca 16zaworówka, zwłaszcza przy 4000 obr. o niezwykłej kulturze pracy
precyzyjna, zmiana przełożen jednym paluszkiem
trochę za słaby jak na polskie drogi, ale który samochód z tego segmentu wytrzyma polskie drogi chyba offroudy... ;)
niestety dużo martwych punktów, które wymuszją od kierowcy zwiękoną uwagę (ale może to plus?)
nie najgorzej, wszystko pod ręką, tylko wlew mógłby być od strony kierowcy
za słabo "dmucha"
po prostu tak jak trzeba w tej klasie - wzór!
kulturą pracy i wyciszeniem bije większość samochodów lepszej klasy i droższych (np. Toyotę Corollę), dobrze wykonane choć z tanich plastików wnętrze, nic nie skrzypi i nie jęczy jak na w oplach
na każdą kieszeń
dobre, niezawodne autko w dobrej cenie, obala mit fiata i szkoda że niektórzy potencjalni nabywcy kierują się stereotypami (ford gó... itd.) a nie opiniami innych użytkowników, mógłby mieć jeszcze klimę w cenie powiedzmy 2tyś. i mocniejsze hamulce z ABS bo rozkulaną "Albę" do 190 km/h (a tyle da sie wycisnąć) trudno zatrzymać. Pozdrawiam!
odpukać, jeszcze mnie nie zawiódł jest wiernym rumakiem i pewnie dowozi do celu, przejechałem już 85 tyś., ale regularnie robie przeglądy w ASO co 20 tyś.
na początku padło serwo wspomagania kierownicy ale wymieniono na gwarancji (to chyba był moja wina bo nie zastosowałem sie do zaleceń instrukcji obsługi)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 16V 80KM 59kW [l/100km]

5,6