Ocena kierowcy - Fiat 126p "Maluch" Hatchback 3d

Silnik 0.65 24KM 18kW
Rok produkcji 1992
Fiat 126p
Nie kupiłby ponownie
Silnik : pomimo dużej usterkowości jest prosty jak konstrukcja cepa :) można rozłożyć i ponownie złożyć bez większych kłopotów
Karoseria : kiepskie zabezpieczenie przed korozją
Silnik : wspomniany rozrusznik sprawia kłopoty zwłaszcza jesienią i zimą
Autko, które zmotoryzowało Polskę, a teraz testuje nerwy młodych kierowców :) Generalnie bardzo narzekać nie mogę bo moi szaleni rodzice w 1989 zabrali mnie maluchem na wakacje do Bułgarii!!! i skoro żyję znaczy że szczęśliwie dojechaliśmy - szkoda że tego nie pamiętam bo 4 lata miałem. Ale teraz 2 słowa o moim autku. Uważam że jak za te pieniądze to źle nie jest chociaż jest to autko bardzo usterkowe i kiedy drugi raz w miesiącu się spóźniasz bo grzmot mimo usilnych prób nie dał się odpalić to szlak człowieka trafia. Podsumowując niezłe autko do nauki jazdy i podstawowej mechaniki.
jak nie przerywa lub nie gaśnie co nie należy do rzadkości :) to może być
na skrzynie narzekać nie mogę bo nie miałem z nią problemów
czasem się trzeba nakombinować żeby drzewka jakiegoś nie zaliczyć bo trochę ściąga :)
jak na takie małe autko to całkiem dobra
jedyna rzecz jaka moim zdaniem jest w maluchu naprawdę dobra: wszystko czytelne i w zasięgu ręki - trudno żeby w tak małym autku było inaczej :)
katastrofa - w maluchu te dwie rzeczy działają odwrotnie, a najlepiej jest zimą - sport ekstremalny bo jedynie przednia szyba jest jako tako widoczna
ja mam 174 cm więc się mieszczę, ale to nie znaczy że jest super
hmm...malucha to nie dotyczy
jeśli chodzi o zużycie paliwa to katastrofa 7l po mieście jak na tak mały silnik to zdecydowanie za dużo i gdyby nie części, które są prawie za darmo dałbym 1 gwiazdkę (szkoda tylko, że te części trzeba bardzo często kupować)
w porównaniu do ceny na autko nie ma co narzekać
drobiazgi sprawiają, że malucha się naprawia co najmniej raz w miesiącu
poważna usterka jeszcze mnie nie dotknęła, chociaż musiałem wymienić rozrusznik bo zbyt często się zawieszał, ale o tym wiedziałem kupując malucha

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.65 24KM 18kW [l/100km]

6,4