Posiadam malucha od ok. roku i przejechałem w tym czasie ok. 5tyś . kilometrów. Kupiłem go jako swój pierwszy samochód, mimo iż rodzina i znajomi odradzali mi ten wybór. Pomimo tego fiacik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Pozycja za kierownicą nie jest wcale tak niewygodna jak mogłoby się wydawać; wręcz przeciwnie - siedzi się naturalnie i wygodnie. Denerwującą rzeczą jest bliskie umiejscowienie pedałów. Prowadząc np. w zimowym obuwiu, operowanie pedałami jest dość niewygodne. Silnik ładnie wkręca się na obroty i pomimo małej pojemności maluch przyśpiesza do 60km/h bardzo dynamicznie, co pozwala na sprawne i wygodne poruszanie się po obszarach miejskich. Osiągnięcie wyższych prędkości nie przychodzi już jednak tak łatwo i dobicie do 90-100 trwa wieki. Zużywa bardzo dużo oleju, więc należy regularnie go sprawdzać, żeby nie spotkała nas przykra niespodzianka. Silnik zawsze bez trudu odpalał - nawet przy -20, które mieliśmy tej zimy. Spalanie w sezonie letnim wyniosło 6,3l; w zimowym 7,3l - tragedii nie ma. Ważną zaletą jest genialna widoczność we wszystkich kierunkach, co w połączeniu z małymi rozmiarami, pozwala na bardzo łatwe manewrowanie na parkingu i w ciasnych uliczkach miejskich. Świetnie sobie radzi w warunkach zimowych - wszędzie wjedzie bez problemów. Przez okres mojego użytkowania zanotowałem tylko 2 drobne awarie - urwana linka gazu i wydmuchana uszczelka gaźnika. Budowa tego samochodu jest tak prosta, że obie naprawy wykonałem samodzielnie, mimo iż jestem osobą która nie miała zielonego pojęcia o mechanice. Z wad należy wymienić bardzo niski komfort jazdy - twarde zawieszenie i małe koła, sprawiają że auto podskakuje dosłownie na każdym kamyku. Kiepskie wyciszenie przy dużych prędkościach. Samochód nie nadaje się do jazdy dużymi prędkościami. Jadąc ekspresówką, to powyżej 80km/h auto jest tak niestabilne, ze w zasadzie strach zrobić jakiś gwałtowniejszy ruch kierownicą; nie mówiąc już o tym że wyprzedzenie czegokolwiek graniczy z cudem. Do tego dochodzi kiepskie wyprofilowanie foteli - po półtorej godzinie takiej jazdy, wysiadam z samochodu z obolałym karkiem. Na koniec słynna już w maluchu korozja. Auto bardzo mocno koroduje - szczególnie pod uszczelką szyby przedniej i tylnej; nadkola przód i tył; doły drzwi; miejsca pod listewkami ozdobnymi(pod które dostaje się woda) oraz podłoga pod kołem zapasowym. Dziwne hamulce - suche hamują słabo; podczas jazdy w deszczu bardzo czułe, tak że trzeba uważać, gdyż od razu blokuje nam koła. Kupiłem ten samochód od I właściciela za 2100zł. Przez rok użytkowania koszty napraw wyniosły mnie 50zł - kto może się pochwalić takim wynikiem? :) Mamy rok 2016 - Maluch jest już teraz na tyle rzadko spotykany na ulicach(zwłaszcza tak zadbany egzemplarz jak mój), że auto naprawdę zwraca na siebie uwagę. Ludzie nieraz podchodzą i zagadują - miałem także 3 oferty kupna od przypadkowych przechodniów. Podsumowując: autko małe, ciasne, głośne i o niskim komforcie jazdy; za to niezawodne, bardzo łatwe w prowadzeniu; proste w naprawach i dobrze uczące techniki jazdy. Nie żałuję, że go kupiłem. :)