pojazd który dziś już właściwie nienadaje sie do jazdy, niespełnia żadnych norm bezpieczeństwa, jest niebezpieczny na drodze(sławny niewidoczny kierunek przy hamowaniu), dziś może i powinien być traktowany jakoauto rekreacyjne niebawem kultowe i zabytkowe, nienadaje sie do normalnej jazdy.Już dawno go niemam ponim miałem poloneza z gazem od ojca i w porównaniu z maluchem to merceder kalsy S, jeśli ktoś niema kasy zdecydowanie bardziej polecam Poldka z gazem,większy bezpieczniejszy, bardziej praktyczny, części równie tanie, na gazie wychodzi taniej auto naprawde, dobre i niedoceniane
głośny, słaby, paliwożerny, ręczne ssanie w aucie z 1995 :), kpina i katastrofa- świetnie pasuje do całości hehe
skrzynia to jedyne co wmiare prawidłowo i normalnie działa w Maluszkach
raz złamał mi sie w zakręcie przy obciążeniu przedni resor idący poprzecznie do samochodu do obu kół -wtedy przednie koło składa sie pod samochód, chyba nikomu niemusze mówić co to oznacza przy większej prędkości??naszczęście niejechałem szybko i pod nikogo niewpadłem, "hamulce" strasznie kepściutkie zwłaszcza jak na tak lekkie auto, nigdy tak naprawde niewiadomo na którą strone ściągnie, prowadzenie fatalne, tylny napęd i dociążona tylna oś, dobrze radzą sobie na śniegu, i polnych drogach
do tyłu bez rewelacji ale auto jest tak kruciutkie i malutkie że niema to znaczenia
ogrzewania zero
w jedną osobe da sie jechać oczywiście niezbyt daleko
fatalnie, zawsze sie zastanawiałem jak konstruktorzy tego silnika osiągneli taki posiom hałasu z tak malutkiego silniczka, do tego kabina wcale niejest wyciszona
w zimie z chwilowym grzaniem silnika na niezbyt długich odcinkach ponad 8l, to strasznie dużo jak na takie wozidełko
tylko dlatego że można go wziąść prawie zadarmo, części też za grosze i można samemu naprawić - ale mimo wszystko niewarto
zardzewiały był mimo ze garażowany,auto miałem dość krutko i mało nim jeździłem (na szczęście), ale itak było pare napraw, z tego co wiem to dopero gość co odemnie odkupił to miał z nim niezłą jazde
jak w dobrym stanie to wszędzie powinien dojechać, przy odrobinie szczęścia