Ocena kierowcy - Fiat 126p "Maluch" Hatchback 3d

Silnik 0.65 24KM 18kW
Rok produkcji 1987
Fiat 126p
Nie kupiłby ponownie
Inne : to ze jeszcze nikt mi radia z niego nie ukradl :D
jezeli nie boisz sie smierci autko w sam raz na poczatek... jezdze nim 2 lata i pragne przesiasc sie na cos troszke wiekszego i bardziej ekonomicznego. ogolnie jak sie nie naprawiasz sobie sam to mechanik pochlania twoje pieniadze... nadaje sie jedynie na lato
w moim kaszlaku praca silnika jest na dobrym poziomie. nic powaznego jak do tej pory sie z nim nie stalo... pracuje rowno, troche duzo bierze oleju ale ogolnie jak sie dba o samochod to jest to najlepszy element w tym samochodzie
jak na to autko to nawet nawet... czasami chaczy mi jedynka ale ogolnie moze byc
uklad jezdny kiepski a nawet bardzo kiepski... spokojnie mozna jezdzic w lecie jak jest sucho. jak popada deszczyk to mozna juz driftowac.. zima - smierc w oczach... ale mozna sie pobawic i poszalec... jak rozwalimy auto to nie ma czego zalowac... zalozylem sobie opony szersze 145 i powiem ze jezdzi sie o wiele lepiej, lepiej trzyma na zakretach,
widocznosc bardzo dobra odolnie, jednak gdy zaczyna padac deszcz czy snieg staje sie gorzej. wycieraczki nie wycieraja calej przedniej szyby i prawy slupek powieksza sie jakby o 10cm
wszysko super.. bo praktycznie nic nie ma.. hehe
tragedia na calej lini... w ogole nie spelnia w najmniejszym stopniu swojego zadania... w zimie po przejechaniu 5 km zaczyna dmuchac letnim powietrzem... po 7 zaczyna sie robic cieplo... a ze moje najdalej jezdze okolo 8 km to w sumie nie odczowam tego
zmisci sie spokojnie 8 osob... a tak na serio dla kierowcy i pasazera znosnie chociaz ja zachaczam nogami o kierownice i siedze rozkraczony :D z tylu zmieszcza sie 2 osoby ale komfort jazdy ponizej 0 , tylko zeby dojechac... raczej tylna kanapa sluzy jako bagaznik
wyciszylem co tylko sie dalo i teraz jezdzi sie przyjemnie, w koncu slychac radio
jak na tak male auto to przecietnie. pali mi okolo 6,5 litra a jezdze dosc oszczednie
cen czesci bardzo niskie ale co z tego jak caly czas trzeba cos naprawic
tu to trzba caly czas cos wymienic bociagle sie cos psuje takze lepiej znac sie toche na samochodach i samemu naprawic
przynajmniej raz w miesiacu odmawia posluszenstwa... jak sie nie znasz mechanik cie zje

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.65 24KM 18kW [l/100km]

6,3