moja opinia na temat dodga jest juz na forum nick gti autohandel ,po przejechaniu 30000 km ,miałem 2 usterki ,pierwsza polska ropa zatarła pompę paliwa i wymienili na gwarancji ,druga wiązka kabli przetarła sie i unieruchomiła silnik(wada fabryczna opisana na internecie) ,również zrobiono na gwarancji ,zacząłem lać verve zamiast normalnego paliwa i nie to samo auto ,chodzi ciszej ,dobrze zapala ,i ma o wiele lepsze osiągi i mniej pali,po rozmowie z niemieckim serwisem gdzie nie ma problemu z marnej jakości ropą te silniki są praktycznie bezawaryjne ,psuję sie osprzęt jak u vw ale u nas tylko verwa ma skład który pozwala wycisnąć odpowiednie ciśnienie w nowych dieslach a naprawa uszkodzonych układów kosztuje więcej niz róznica w paliwe ,wiec nie warto pozorycznie oszczędzać i narzekać na zapchanie się filtra jak możemy sobie tego oszczędzić w prosty sposób.dalej uważam ze auto jest warte swojej promocyjnej ceny ,teraz fiat przejął go i na pewno jest to jeden z najładniejszych samochodów fiata i jeżeli nie przesadzą z ceną to będzie się dobrze sprzedawać ,a skoro poprawili i tak dobre zawieszenie ,światła,wnętrze ,to z małą awaryjnością sukces murowany .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CRD 140KM 103kW