: Komfort podróży w przelotach autostradowych.
Przyjemne auto do jazdy codziennej. Budzi zaciekawienie innych kierowców swoim nietypowym wyglądem. Części tanie i dostępne. Mój to CVT ale nie ma tej opcji do wyboru.
Doskonale się sprawuje. Po zmianie oleju z 5w40 na 5w30 mruczy odrobinę ciszej.
CVT bo taki mam model wymaga przyzwyczajenia. Działa z zauważalnym opóźnieniem które staje się jeszcze bardziej odczuwalne przy upałach. Przy spokojnej jeździe to nie przeszkadza ale przy dynamicznej to przeszkadza. Zanim zacznie przyśpieszać obroty rosną silnik ryczy głośno i nic sie przez chwilę nie dzieje potem załapuje i już ciągnie.
Komfortowy ale nie buja sie jak przysłowiowy amerykaniec. Trochę już puka coś z tyłu na wybojach.
Słaba do tyłu , mam czujniki cofania i dlatego to mi aż tak bardzo nie przeszkadza. Przednie słupki dosyć szerokie i trochę zasłaniają przy skrętach. Długa szyba z przodu nie pozwala na podjeżdżanie zbyt blisko do sygnalizatorów świetlnych.
Zmiana tempa wycieraczki przedniej, tylna wycieraczka włącznik przeciwmgielnych wymagają przyzwyczajenia.
Lato 2015 jest bardzo gorące więc dam 4* bo nie umieram z gorąca. Zimą też nikt nie marznął i zaczynało grzać juz po kilkuset metrach jazdy.
Z przodu rewelacja, z tyłu nie jeżdżę ale dla kogoś 1,8m wystarczająco. Tył raczej dla 2 osób dla komfortowej jazdy.
Silnika poza gwałtownym przyśpieszaniem w zasadzie nie słychać. Troche słychać stuki kamyków o progi i szum opon bo mam całoroczne. Ja to słyszę.
Bez instalacji LPG było nie za dobrze z racji kosztów benzyny. Innych kosztów narazie nie przysparza. Troche droższe OC (niewiele) z racji tego, że mój jest wersją amerykańską.
Za taką cenę nie otrzymasz nic porównywalnego w tej klasie. No może jeszcze sebring jest alternatywą.
Migoczące podświetlenie deski, częsta wada która wymaga ingerencji świadomego elektryka. U mnie po chwili się samonaprawia więc tak bardzo nie przeszkadza.
Nic takiego nie miało miejsca.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 160KM 118kW