Ocena kierowcy - Daihatsu Sirion I

Silnik 1.0 i 12V 56KM 41kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 5 lat
Daihatsu Sirion I 1.0 i 12V 56KM 41kW 1998-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : mało pali duża moc nie awaryjny
Naprawdę udane autko które dostałam od męża i sprawiało mi same przyjemności z jazdy jak i pakowania zakupów, parkowania, wysiadania i robienia makijażu i muszę się pochwalić że obecnie mam dalej Daihatsu Sirion tyle że nowy model z2009r ijestem przeszczęśliwa
silnik nigdy mnie nie zawiódł przejechałam nim 50000tys.km i tylko wymiana olej filtry jak dla mnie zrywny i dobrany do tego modelu palił mi od 5do6l/100km idealny do miasta i na trase dla kobiety dla niezdecydowanych polecam
nie miałam żadnych problemów biegi wchodziły lekko zmiana też na poszczególnych biegach wystarczająco się rozpędzał
prowadzenie dobre wspomaganie dobre lekkość prowadzenia dla kobiety B.dobra trzymał się drogi i na zakrętach nie wypychało go do rowu morze na dziurach trochę dudniło ale nie dużo
nie miałam problemów z obserwacją drogi jak i otoczenia
przy dużej prędkości trochę szumi ale i w innych autach też słychać szum
nawiewy dobre szyby szybko oczyszczane a już po chwili jazdy zaczyna dmuchać ciepełko
jak dla mnie dobra ale z tyłu dla grubaska trochę mało mijsca dla osób w miarę szczupłych jest średnio
na ogół dobre jak na wielkość tego autka morze być
jak już pisałam polił od 5 do6l/100km natomiast w trasi przy prędkości do 90km/godz schodził poniżej 5ki
za takie pieniądze nie kupimy lepszego autka dla kobiety z takim wyposarzeniem jak Sirion
morzecie mi wierzyć lub nie ale nie miałam żadnych problemów nawet z zamkiem w zimie
5lat bezpiecznej i bezawaryjnej jazdy

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 12V 56KM 41kW [l/100km]