Ocena kierowcy - Daihatsu Charade G200

Mody, 15 lat temu
Silnik 1.3 i TS 84KM 62kW
Rok produkcji 1994
Daihatsu Charade G200 1.3 i TS 84KM 62kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
Inne : Całokształt:) za tak śmieszne pieniądze kupic rewelacyjny samochodzik dla młodej osoby:) Polecam i to bardzo!! WWW.CHARADE.PL/FORUM/
Silnik : Uszczelka głowicy - przegrzanie - za duzo wysokich obrotów.
Przeniesienie napędu : Przeguby mogą padac - sportowa jazda lub peknięta gumka ;D
Zawieszenie : Tylnie amortyzatory jakby nie dawały rady... przynajmniej w polsce...
Cena* - Jakość - Ekonomia - Moc - Masa - Cena**. Nic dodacnic ująć. Cena* - Zakup samochodu Cena** - cena części
Jezeli chodzi o silnik:) Nie kupi sie za takie ŚMIESZNE pieniądze innego silnika:) Ja juz przekłądałem:) Jezeli sie go przegrzeje to uszczelki padaja:) Jednak nadrabia to kopem:) 84 koniki dają duzaą frajde:) Ja osobiście silnik wykreciłem na 190 km/h:) Moze nie realne ale licznik sie przekręcił:) do 180 spokojnie idzie:)
Nie ma na co płakać:) Czasami tylko drązek jest wytrzaskany:) a skrzynia jest dobra.
Polecam gumy usztywniające na sprężyny. Na zakrętach troche kołysa ale da sie to kontrolowac:)
Mogło byclepiej ale spójrzmy np.: VW Golf III:) Wole Charade:)
Ma naprawde fajną \"PUPE\":) i Światełka:)
Mam klime:) Rewelacja:) Jezeli chodzi o chłodzenie w lato to mroźi:D w zime i deszczowe dni śpisuje sie rewelacyjnie:)
Dla kierowcy jest dobrze:) Nawet dla tych bardzo wysokich. Jeździłem wczesniej Astra 1 gen i jest tam wiecej miejsca. Jednak w Astrze nie ma takiego dobrego stosunku moc-masa.
Cały samochód w matach:) Jednak bez nich tez źle nie było:) a czasami miło posłuchacjak silnik sie kreci do 6 czy 7 tys:)
Jezeli chodzi o spalanie to :) nigdy nie udało mi sie przekroczyc 7 litrów benzyny nawet przy mocnym deptaniu. Gazu w granicach od 8,5 do 12:) Zalezy jaka droga. Na trasie przy 120km/h klima i spokojna jazda 9-10 litrów gazu. Jednak jezeli chcemy sie pogonić to 12 i wiecej ale samochodzik jedzie do 180 km:) Czyli do zamknięcia licznika:) Jezeli chodzi o spalanie to GAZ:)
Juz wyzej napisałem.
Wymieniłem przy 140 tyś amortyzatory tylnie, gumki drążka stabilizatora tył:) Wiadomo polskie drogi...
Nic mi sie nie dzieje:) Jak sie dba o olej, wode i odpowiednie obroty pracy (zima) to można jeździc DŁUGOOOOOOOO.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i TS 84KM 62kW [l/100km]

8,6