Za te pieniądze jakość, osiągi, koszty, komfort, pojemność wnętrza i bagażnika jest super. Znajomi mają Golfy i inne niemiecki wspaniałości i wiecznie coś przy nich dłubią i szukają części.
Bardzo dobry. Bez wycieków. Nie bierze oleju. Równo pracuje. Dynamiczny. Dobrze zrobiony japończyk.
Bez uwag za wyjątkiem niekiedy problemów z synchronizacją trójki co niekiedy (rzadko) objawia się delikatnym ledwie słyszalnym zgrzytem przy wrzucaniu trzeciego biegu. W niczym to nie przeszkadza. Poza tym OK. Zero wycieków i nie huczy podczas jazdy.
Układ jezdny jest kompromisem między bezpieczeństwem a komfortem. Posiada proste rozwiązania. Jest trwały i nie wykazuje luzów lub stuków.
Widoczność bez zastrzeżeń w każdą stronę.
Wszystko na swoim miejscu. Obsługa intuicyjna. Bez czytania książki obsługi każdy wsiada i od razu wie co do czego służy.
Trochę głośny wentylator nawiewu wnątrza ale auto posiada również taką możliwość nastawiania wentylacji, że podczas jazdy nawiewa świeże powietrze bez potrzeby włączania wentylatora. Grzeje bez problemów.
Wystarczająco dużo miejsca i z przodu i z tyłu. Głowy i kolana mieszczą się spokojnie.
To nie jest jego mocna strona. Po prostu go słychać. Oczywiście nie jest tak żle jak w np. w Polonezie. Do ok. 100 km/h hałas nie jest problemem. Można normalnie rozmawiać i słuchać radia.
Nie jest źle. W mieście między 9 a 10 litrów (zależy czy zdąży przestygnąć czy silnik jest ciągle nagrzany). W trasie przy jeździe z głową nie przekroczy 6 litrów.
To jest moje trzecie auto w domu. Jak ktoś da mi za ten pojazd 6.000 PLN to może go sprzedam. Bezwypadkowy, rok. prod. 1993, pierwsza rej. w Niemczech X 1994, kolor ciemna czerwień, 100 % bez kolizji, po wymianie: rozrząd, olej, płyn chłodn., tarcze, klocki i wydech bez zastrzeżeń, opony mają 2 lata, książka serwisowa i książka obsługi. Mój telefon: 601466272 Zielona Góra
Auto nie ma żadnych bajerów. Uważam to za jego zaletę. Dlatego się nie psuje. Znajomy Niemiec od którego je kupiłem używał go przez 11 lat i wymieniał w serwisie to co trzeba i co się naturalnie zużywa. Nigdy go nie zawiódł. Auto na pewno niezawodne. Zero problemów. Ludzie pytają mnie gdzie je naprawiam a ja mowię, że nie rozumiem o co im chodzi bo to nie chce się popsuć.
Jak wyżej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 105KM 77kW