nigdy mnie nie zawiódł, uszkodzone sprzęgło też pozwoliło na jazdę chociaz mogłem też temu zaradzić, kiedy czułem, że jest problem we wrzucaniu biegów, polecam taki samochód, naprawdę. Nigdy nie miałem AC i nikt mi z niego nic nie ukradł, to też ważne.
Pracował jak zegareczek. Aż miło było słuchać. Bardzo elastyczny. Miałem wersję pełnego wtrysku.
Zawsze pewne przełączanie.
Tutaj tylko nasze drogi powodowały, że amortyzatory już po dwóch latach (tylne) nadawały się do regeneracji. Nowe są bardzo drogie, około 350/szt.
Dałbym doskonałą ocenę, chociaż czasami przy wjeździe na krzyżówkę czegoś tam z boku nie dojrzałem. Może to mój błąd.
Myślę, że dobrze chociaż na dobrą sprawę w tym wypadku nie rozumiem tego słowa. Zatem proszę się nie sugerować.
Ogrzewanie - rewelacja, jedynie parowanie bocznych szyb mnie denerwowało. Wentylacja gorzej. Te suwaki do regulacji jedynie były denerwujące.
Bardzo pojemne autko. Wszyscy się mieścili. Zaręczam, że znacznie więcej miejsca niż w autach typu: Seat Ibiza, VV Golf 2 itd. Dodam, że złożenie tylnych siedzeń pozwalało bez składania, przewozić w środku 2 rowery górskie, których nie musiałem składać i rozkręcać. Zaleta hatchacka.
Niestety, tylko w tym wypadku mi się nie podobał. Jest po prostu głośny i tyle porównując choćby do niemieckich marek z tego roku.
Bardzo ekonomiczny, co prawda nigdy mi się nie udało zejść poniżej 7 l., nawet na trasie, ale nigdy w życiu nie spalił więcej niż 7,8 litra. Badałem to w okresie około 40 tys. km. NIgdy nie byłem w serwisie po za wymianą sprzęgła w warsztacie. Jedyne co w nim robiłem systematycznie (co roku) to: wymiana oleju w silniku, wymiana filtrów oleju i powietrza. Jeden raz wymieniłem filtr paliwa.
Z racji, że to nietypowe auto na naszym rynku, jego cena jest nieco niższa niż innych japończyków. Ja ze swoim staruszkiem sie pożegnałem (sprzedałem) i poważnie myslę o tym by sobie sprowadzić nowszy model z Niemiec.
dwa razy zaciął się zamek od tylnej klapy bagażnika, zdzarza sie blokowanie klocka hamulca ręcznego przy dłuższym postoju i zaciągnięciu na maxa
od nowości tylko i wyłącznie wymiana sprzęgła
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 105KM 77kW