Pomimo wielu minusów i tak oceniam to auto pozytywnie, ale jest to tylko moja subiektywna ocena.
Silnik wg mnie bez zarzutów. Przy tej masie i pojemności potrafi się dość szybko zebrać z pod świateł. Ogólnie silnik to duży plus tego auta.
Skrzynia biegów bardzo dobra, nie ma w niej luzów, biegi wchodzą precyzyjnie, jedynie co może budzić zastrzeżenia to wsteczny, czasem trzeba próbować go kilka razy wrzucić, za mały minus, ogólnie skrzynia biegów OK!
Tutaj można mieć wiele zastrzeżeń, auto jest wąskie i na naszych koleinach potrafi nieźle bujać. Osobiście boje się nim szybciej wchodzić w zakręty, bo nie wiadomo co może się przytrafić.
Widoczność przeciętna, nic więcej się nie da powiedzieć.
W tym samochodzie chyba nie możemy mówić o ergonomii! Nie oceniając tych elementów bo wszystko wychodzi na minus, trzeba powiedzieć że włączniki przeciwmgielnego, tylnej wycieraczki i ogrzewania tylniej szyby są tak umieszczone że gdy chcemy coś włączyć/wyłączyć podczas jazdy trzeba się trochę ich naszukać. To bardzo przeszkadza!
Nawiew szybko się nagrzewa, co jest przydatne w zimie, za to plus, jednak podczas deszczu strasznie w środku paruje i ciężko się wody z szyb pozbyć. Co do wentylacji to w upały tragedia, śmierdzi spalenizną!
Nie ma aż tak źle jak by się wydawało, nie jest to limuzyna ale 4 osoby spokojnie mogą jechać i się nie gniotą.
Silnik cichy, ale przy szybszej jeździe nie ma co się oszukiwać w środku jest głośno!
Wielkim plusem jest to, że przy ekonomicznej jeździe auto to pali naprawdę niewiele. Co do napraw to można się przyzwyczaić że co jakiś czas będzie trzeba jechać do mechanika, ale nie wydaje się u niego wielkich kwot.
No w tym momencie takim autem za 4.000zł można pojeździć...
Raz się urwała klamka, poza tym małych usterek sobie nie przypominam.
Pompka paliwa daje w kość, dwa razy zablokowało tylnie koła! Osobiście miałem problemy z chłodnicą.