Układ hamulcowy
: Tylne hamulce (zapiekające się cylinderki, mała skuteczność)
Po prostu, autko z charakterem, polecam :)
Silniczek jest po prostu niesamowity!!! Wspaniała elastyczność, nie boi się wysokich obrotów, bardzo mała pojemność skokowa, więc i niskie opłaty. W porównaniu do silników fiata 900ccm zdecydowanie wolę silniczek tico.
Jak dla mnie super, ostatnio coś głośniej chodzi, ale nie narzekam, w końcu przebieg już robi swoje.
Troszkę za bardzo się przechyla na zakrętach i można się wystraszyć :) Miękkie więc komfortowe.
Po prostu idealna, słupki są tak cieniutkie, że nie przeszkadzają w rozglądaniu się w każdą stronę.
Jak na autko za tak niską cenę to i tak dobrze. Przyciski od ogrzewania i wycieraczki tylnej szyby słabo widoczne (zasłonięte przez kierownicę i niepodświetlone). Wskaźniki duże i czytelne, tylko kolorystyka paskudna (niebieskie zegary).
Słabo ogrzewana przednia szyba, nieodparowuje cała.
Jak dla mnie w sam raz (170cm wzrostu) siedzenie mam cofnięte do samego końca w tył. Większe osoby mają problem z usadowieniem się na siedzeniu zarówno z przodu jak i z tyłu. Po złożeniu tylnej kanapy spora przestrzeń bagażowa :)
110 km/h można jechać i jest fajnie.
Za taką cenę to chyba nie ma nic bardziej ekonomicznego.
Jakość pozostawia wiele do życzenia, ale za taką cenę nie ma co więcej wymagać.
Typowe usterki: klekoczący drążek zmiany biegów, upalone styki kopółki rozdzielacza.
Słabe hamulce z tyłu, często trzeba je kontrolować i czyścić.