Ocena kierowcy - Daewoo Tico

Zbigniew, 18 lat temu
Silnik 0.8 41KM 30kW
Rok produkcji 2001
Daewoo Tico 0.8 41KM 30kW 1991-2001 - Oceń swoje auto
Auto wypada dobrze pod wieloma względami i jak dotąd w ogole nie myślałm aby go zmienić na cokowiek innego
moje Tico charakteryzuje się tym, że silnik jest dość cichy,zuzywa mało benzyny nawet w dalekich trasach poza miejskich. Bigi wchodzą bez jakich koilwik oporów
Skrzynia biegów dość dobrze funkcjonuje nie sprawia żadnych problemów nie ma z niej żadnych wycieków
Nie nalezy spodziewać się potym aucie rewelacji ale bardzo dobrze trzyma się drogi
Przez przednią szybę widać bardzo dobrze ale z kolei trochę za mało jak dla mnie przez boczne lusterka, które są za małe oraz przez tylną szybe
Ergonomia jest całkiem dobra w Tico może jednynie męczyć to połozenie układu wentylacyjno-grzewczego
Układ wenetylacyjno- grzewczy nie jest zbyt wydajny na I fazie szczególnie latem teraz to odczuwam ale zimą ogrzewanie dość szybko nagrzewa wnętrze i dość dobrze ale na II fazie i na III na I fazie nie jest zbyt wydajny. Wadą jest jednynie położenie układu i to że trzeba nisko rękę schylać
Z przodu dużo miejsca ale z tyłu jest dość ciasnawo[ przynajmniej tak twierdzą synowie a są dość wysocy].
Auto do najciszych nie nalezy nawet przy zamkniętych szybach słychać co się dzieje na zewnatrz
Tico zadowala się znikoma ilością benzyny zarówno w mieście jak i na trasach poza miejskich. Ceny przegłądów zarówno w ASO jak i u prywatnych miechaników są dość niskie i nue uderzają mocno po kieszni co ciezy. Częsci są także bardzo
Za te pieniądze jakie wydałem na ten samochód zarówno przy zakupie jaki przy wszystkich naprawach sądzę, że nie mógł bym znależć nic lepszego za tę kwotę nie licząc oczywiście jakiś uzywanych lub starszych od Tico no i nowego bym nie kupiułem za kwotę 20tys. zł
w aucie tym nie psuje się zbyt wiele chcociaż ostatnio mam lekkie problemy z autoalarmem i centralnym zamkiem
Z powazniejszych usterek do tej pory nic się nie wydarzyło przez cały czas mojego uzytkowania 5 lat

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.8 41KM 30kW [l/100km]

5,3