Świetne małe autko, małe koszty eksploatacji. Przednie zawieszenie mam od nowości (159 tys. km) tylne wymieniałem przy 90 tys. jak na nasze tzw. "drogi" radzi sobie całe auto doskonale. Małe zużycie paliwa, tanie części.
Nie jest mistrzem elastyczności ale szybkoobrotowy silnik daje sobie radę i jest dobrze.
Jak na tą moc, skrzynia biegów doskonale zestopniowana. Wszystkie biegi wchodzą łatwo i gładko.
Na szybko pokonywanych zakrętach się trochę wychyla ale bez ryzyka wywrotki. Jest o wiele niżej zawieszony niż np. Seicento dlatego lepiej "wyczuwa" drogę.
Doskonała widoczność w każdym kierunku.
Mało przycisków więc i z tym nie ma problemu.
Wydajna wentylacja potrafi szybko usunąć parę wodną z szyb. W zimie szybko się nagrzewa i z lodem na szybach radzi sobie bardzo sprawnie.
Jak na tak małe gabaryty zewnętrzne to miejsca jest w środku dużo więcej niż się wydaje.
Na piątym biegu przy 145 km/h można rozmawiać ściszonym głosem z pasażerami z tyłu. Chyba że otworzysz szyby ...
Bardzo małe zużycie paliwa. W mieście nie przekracza nigdy 5,5 litra. Po za miastem łatwo zejść do 4,5 a nawet 4,0 litrów. Lepiej wykonywać przeglądy u solidnych fachowców po za ASO i taniej i o wiele, wiele solidniej.
Za taką cenę nie znajdzie się lepszego auta.
Przez osiem lat spaliły się tylko trzy żarówki. Jedyna wada to słabo osłonięte szczęki i bębny kół tylnych. Jest z tym czasami problem w zimie jak sypną solą i piachem. Mogą się czasami zapiec.
Brak powaznych usterek. Trzeba wykonywać przeglądy i dbać o auto wtedy nic się nie dzieje.