Świetny i tani samochód do miasta. Wszędzie się zmieści, mało pali i go nie szkoda. Do tego ma fajne przyspieszenie na początku, chociaż raczej nie będziemy nikogo wyprzedzali. Niby jest mały, ale 5 osób po mieście z plecakami może spokojnie przewieźć. Bardzo mało awaryjny i idiotoodporny, a większość napraw jest do zrobienia samemu. Jako pierwszy samochód, lub dodatkowy do szkoły/pracy jest bardzo dobry,
Z minusów jest na pewno brak klimy i wyciszenia, małe bezpieczeństwo. Dodatkowo brak jest wspomagania czy jakichkolwiek czujników. Niezbędne minimum i tyle.
Mimo 20 lat na karku w samochodzie nic się nie dzieje. Bardziej zrywny niż np: Yaris i ogólnie przyspieszenie do 60 km/h jest bardzo dobre, niestety o przyspieszeniu do 100 można powiedzieć, że istnieje
Czasem przy wrzucaniu wstecznego zazgrzyta, ale poza tym działa.
Brak wspomagania i tyle. Do przeżycia, ale czasem trzeba się nakręcić
Mój znajomy stwierdził, że ten samochód to akwarium i to prawda, widoczność prze szyby jest bardzo dobra.
Minusem są małe lusterka i jak prawe jeszcze jest ok, tak lewe jest (dla mnie) za nisko, chociaż w tylnym i tak widać większość rzeczy
Zimą fajnie grzeje, ale za to brak klimy latem jest odczuwalny
Nie jestem wysoki, więc mam spokojnie miejsce, ale osoby mające ponad 1,8m mogą się nie czuć do końca komfortowo, aczkolwiek nadal więcej miejsca niż w Seicento.
Praktycznie brak wyciszenia
Pali stosunkowo mało i raczej brak większych usterek. Minusem jest drogie ubezpieczenie
Po 20 latach (auto cały czas w rodzinie) wymienione rzeczy:
-wycieraczki
-żarówki światła cofania i przeciwmgielnego
-żarówki kierunkowskazów
-Wahacze z przodu (koszt ok 80zł i można w swoim garażu wymienić)