: Szybkie zużycie amortyzatorów - rok może dwa i wymiana
Układ hamulcowy
: Wycieki
Samochód ogólnie oceniam pozytywnie. Ma wiele zalet lecz i wiele minusów. Najbardziej urzekło mnie w tym aucie niskie spalanie, zrywność i dynamika jazdy. Jednak częste usterki (jak w prawie każdym starszym aucie) są uciążliwe, co jest rekompensowane przez bardzo niskie ceny części. Ogólnie uwielbiam to auto i w miarę możliwości będę o nie pielęgnował i dodawał mu to i owo
Nie do zdarcia. Mały ale diabeł. ; )
Oszczędny i dynamiczny.
Chciało by się 6 bieg :P
Jak się porządnie nasmaruje to chodzi jak cudo.
Jednak długość drążka jest trochę niewygodna tym bardziej w takiej przestrzeni.
// I mam aktualnie problem, że coś mi ciągle puka na przełożeniu - nie wiem czy to skrzynia ale problem jest.
No jak ma się wszystko wymienione na nówkę to jest w miarę okej.
Jednak wystarczy rok jeżdżenia w większej ilość osób po nie równej drodze i amortyzatory są strasznie zjechane. Dość szybko wycierają się też gumki stabilizatora przy osi z przodu
Widoczność jest naprawdę super! Bez porównania z innymi jak np. Renault Megane. Widać wszystko w pełnej okazałości ;)
Ciężko tu coś powiedzieć... Jak to ktoś kiedyś powiedział: „pali 2 kieliszki benzyny na kilometr”. I to naprawdę przebija wszystko
Zimą bardzo dobrze się sprawdza, jednak latem jest masakra... gdy temperatura przekroczy 20 stopni i do tego świeci słońce to bez otwartych mocno okien nie da się wytrzymać. No ale czego można wymagać od samochodu bez klimatyzacji : P
Z przodu jest na prawdę okej. Czuję się bardziej komfortowo niż innych przeciętnych samochodach. Jednak z tyłu nie jest zbyt przyjemnie a tym bardziej dla 3 pasażerów. Jest wąsko i do tego przednie fotele nie pozostawiają zbyt dużo miejsca na nogi.
Przy małych prędkościach jest naprawdę okej! Ale to co się dzieje powyżej setki to jest masakra. Zmienić nagłośnienie i głośniej muzykę włączyć to wtedy jest spoko ; )
Bardzo tani w utrzymaniu. Paliwo 4-6 litrów na 100 km a do tego bardzo ale to bardzo tanie części. Jednak wiąże się to z jakością tych części, które dość szybko się zużywają.
Za tą cenę naprawdę warto go kupić jako samochód - dojazdówkę. Taki i nie zdarzyło mi się by mnie zawiódł
Zdarzają się raz na jakiś czas. Nie miałem z nim zbyt dużych wydatków. Jeśli na bieżąco się o niego dba to bardzo dobrze się sprawuje. A po za tym rdza nie daje spokoju : /
Nie miałem zbyt dużo takich. Choć teraz mam problem, z którym na razie mechanicy nie umieją sobie poradzić i nie są pewni co jest nie tak. Wymiana części tylko przez normalne zużycie. A dodatkowo jeszcze miałem problem z serwo, które trochę przepuszczało płyn hamulcowy.